3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Acılık Deresi eleştirilerine cevap

Zonguldak Belediyesi Başkanı Secaattin Gonca, seçim beyanatları arasında bulunmasına rağmen söz verdiği derenin üstü kapatılması projesini gerçekleştirmediği gerekçesiyle muhalefet partilerin yaptığı eleştirilere cevap verdi.


Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eleştirilere verdiği cevapta, Acılık Deresi'nin üstünün kapatılması projesinin hazırlandığını, ihaleye çıkarıldığı ve çalışmalarına ise Aralık ayında başlanılacağını kaydetti. Başkan Gonca, görevinin son dönemine yaklaşmasına rağmen söz verdiği Acılık deresini kapatma projesini hayata geçirmediği yönündeki eleştirilerde bulunanların haksızlık yaptığını söyledi. Projenin resimlerini de basın mensuplarına gösteren Gonca, "Benim dönemim sona ermeyecek. Sadece görevimizin ilk dönemi bitecek. Derenin kapatılmasını isteyenlere sesleniyorum. Derenin Kargo alanı ile Vilayet önü ve Güven kavşağını kapsayan kısmı proje ile kapatılacak. Proje tamamlandı. İhaleye çıkıldı. Aralık ayında aksilik olmazsa çalışmalar başlıyor. Derenin üstünü soranlar 2009 yılını beklesin. Törenle, açılışı gerçekleşecek" dedi. Projenin sadece derenin üstünün kapatılmasını kapsamadığını aynı zamanda kent merkezini yaya trafiğine açacak büyük bir proje olduğunu ifade eden Gonca, proje kapsamında 5 milyon YTL'lik harcama yapılacağını ifade etti. Projenin hayal olmadığını göstereceklerini de anlatan Gonca şöyle devam etti:


"Gazipaşa caddesini de trafiğe kapatacağız. Kilimli tarafından gelecek trafiği de, ikinci köprü inşaatı ile direkt çevre yoluna verilecek. Bu söylediklerim hayal değil. Ayrıca 18 bin metrekare yer kazanacağız. Bunlar Zonguldak adına hizmet devrimidir. Projeyi DSİ ile müşterek gerçekleştiriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?