3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Adalet yerini buldu

Zonguldak'ta yapılan ihale soruşturmasında gözaltına alınan Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin kardeşi Satılmış Gemici, yaptığı yazılı basın açıklamasında kendisinin özel bir şirket için telefonla yaptığı teklif görüşmesinin devlet ihalesi zannedilmesi nedeniyle 48 saat gözaltında tutulduğunu ileri sürdü.


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde inşaat malzemeleri ticareti yapan bir şirketin ortağı olan Makine Mühendisi Satılmış Gemici, yaptığı yazılı basın açıklamasında, iki dönem Zonguldak Milletvekili ve Devlet Bakanı olarak hizmet etmiş Hasan Gemici'nin kardeşi olarak adının adli bir soruşturmaya karışmış olması nedeniyle son derece üzüntülü olduğunu ifade etti. Savcılıkta verdiği ifadeleri basına dağıtan Gemici, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Çaycuma'da inşaat malzemeleri ticareti yapan bir şirketin ortağıyım. 22 Mart 2008 tarihinde bir firmaya Zonguldak'taki özel bina inşaatı için kalorifer malzemesi teklifi vermiştim. 28 Mart 2008 tarihinde firma sahibi ile teklifimin uygun olup olmadığını/ alımı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini öğrenmek amaçlı bir telefon görüşmesi yapmışım. Bu konuşmam, başka bir soruşturma ile ilgili telefon dinlenmesinde kayıt altına alınmış. Bu görüşmede geçen 'teklifi görüşelim' yolundaki sözüm, sanki bir devlet ihalesi ile ilgili görüştüm şeklinde değerlendirilmiş. 21
Nisan 2009 Salı günü bu iddia ile ilgili işyerim ve evim arandı. 48 saat gözaltında kaldım."


Sonuçta adaletin yerini bulduğunu ve Cumhuriyet Savcılığı tarafından mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldığını anlatan Gemici, sözlerine şöyle devam etti: "Oysa bu durum bana işyerimde ya da çağrılarak sorulsaydı, ben 26 Mart 2008 tarihinde yaptığım telefon görüşmesi öncesi hazırladığım 22 Mart 2008 tarihli malzeme teklif listemi ibraz ederdim. Telefon dinlenmesinde geçen "teklif" sözünün bir devlet ihalesi ile ilgili olmadığı gerçeği hemen ortaya çıkardı. Böylece Zonguldak'taki ihale operasyonuna adım karışmamış, kişiliğim, onurum ve ticari itibarım korunmuş olurdu. Bugüne kadar iştigal sahalarımız çok farklı olan soruşturma konusu firma ile hiçbir ihaleye katılmış değilim. Bu firma ile ilişkimiz, Zonguldak'ta pek çok firma ile olduğu gibi zaman zaman inşaat malzemesi satışından ibarettir. Bu süreçte benim ve ailemin üzüntüsünü paylaşan herkese teşekkür ederim. Türk yargısına güvenimiz tamdır."
Gemici'nin basına dağıttığı ifade tutanağında ise iddialarla ilgili sorular ve verdiği cevaplar yer alıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?