6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Adalıoğlu ailesinin ev feryadı

ADALIOĞLU AİLESİNİN EV FERYADI

Zonguldak’ta evleri yanan 7 çocuklu Adalıoğlu ailesi, hayırseverlere seslenerek, başlarını sokabilecekleri bir ev yapılmasını istiyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Kayabaşı köyü Koyugünyüzü mahallesinde yaşayan 7 çocuk babası Mehmet Adalıoğlu ‘nun (51), 8 ay önce babadan kalma ahşap evinin yandı. Eşi ve çocukları ile birlikte perişan halda kalan Adalıoğlu ailesine Çaycuma kaymakamlığı sahip çıktı. 1500 TL yardım yapılan Adalıoğlu ailesi için komşusunun evi kiralandı. Her ay kaymakamlık tarafından 100 TL kira bedeli ödendiğini belirten Mehmet Adalıoğlu, 7 çocuğundan dördünün yanında kaldığını söyledi. Evli olan kızlarının eşlerinin de kriz döneminde işten çıkarıldığını belirten Adalıoğlu, “Sanki evimi ben yakmışım gibi bazı çevreler tarafından suçlandım. Benim 7 çocuğumdan 4 tanesi yanımda, 1 tanesi asker, 2 kızım evli. Evli kızlarımın da ekonomik kriz nedeniyle eşleri işten çıkarıldı. Onlarda bana sığınmaya çalışıyor. Çocuklarımdan biri asker, bir kızım Çaycuma’da 400 TL maaşla tekstilde çalışıyor. Ben bu yaşıma kadar nerede iş aradıysam, iş bulamadım. Bu yaştan sonra bana kimsenin işte vereceğini sanmıyorum” dedi.

Tek istediğinin kendisine bir ev yapılması olduğunu belirten Adalıoğlu şöyle devam etti;

“Benim devlet büyüklerinden bir isteğim var. Çaycuma’da bir zamanlar sel oldu. Bazı köylerde heyelan oldu. Bu heyelan olan köylerde kaymakamlık veya valilik mağdur olanlara hem köyüne ev yaptı, hem de afetzede evlerinden daire verdi. Ben 7 çocukla bu kışı nasıl geçireceğim onu düşünüyorum. Devlet, boş olan afetzede evlerinden bizi de faydalandıramaz mı? Yada benim köyüme tek göz bile olsa başımı sokacak bir ev yaptırılsın. Benim maddi gücüm yok. 8 aydır çoluk çocuğumla beraber yarı aç, yarı susuz yaşamaya çalışıyoruz. Devlet büyüklerimden ve hayırseverlerden başımızı sokacak bir yuva istiyoruz.”

ADALIOĞLU AİLESİNİN EV FERYADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 16:38:03
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 10:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?