3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ADD'den çağrı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 12 Nisan'da Ankara Tandoğan meydanında yapılacak olan miting için çağrıda bulundu. 

ADD Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Erol Sarıal, ADD ve bazı kuruluş tarafından Ankara Tandoğan'da düzenlenecek olan "Ulusal Egemenlik Buluşması" mitingi için çağrıda bulundu. 

Sarıal, mitingin amacının, ulusal birliğe, çağdaş Cumhuriyetin değerlerine, sosyal devlet ilkesine, ulusal egemenlik ve bağımsızlığa, demokratik hukuk devleti normları ve kurumlarına karşı içerden ve dışardan yükseltilen saldırılara en kitlesel şekilde dikkat çekmek, temel değerleri ulusça sahiplenmeye yönelik olduğunu belirtti. 

Sarıal, “12 Nisan Cumartesi günü, saat 11.00 de başlayacak olan mitingin başarısı, demokratik kitle örgütü olan derneğimizin yasalardan kaynaklanan demokratik hakkını sonuna değin kullanma istencine ve Atatürkçü Düşünceye yürekten bağlı yurttaşlarımızın vereceği desteğe dayanacaktır. Devletimizin, kurtuluş ve kuruluş ruhuna aykırı, sonu belirsiz bir yola saptırılan rotasını, yeniden Kemalist çizgiye çekmeye kararlı ve bu uğurda sonuç alıcı düzenli ve planlı eylemsellik sürecine büyük önem veren derneğimiz; üye olsun olmasın cumhuriyet, ulusal egemenlik ve ulusal birlikten yana tüm duyarlı yurttaşlarla, onların örgütlediği tüm siyasal ve örgütsel disiplinlerle dayanışmayı ulusal bir görev saymaktadır. Bu nedenle tarihi, kitlesel “Tandoğan Buluşmasında” yasalar çerçevesinde yürüteceğimiz eylemsellikle halkımızın desteğine baş vurarak uygar uluslar tarihinde yer alacak önemli bir demokrasi sınavına daha imza atmak istiyoruz. Uslumuzun demokratik yetkinliği ve ülkemiz demokrasisi açısından önemli sonuçlar elde etmeyi umuyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 15:19:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?