3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ADD'den Ergenekon değerlendirmesi

ADD Alaplı Şube Başkanı Saliha Sanlı, Ergenekon operasyonunu değerlendirdi.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Saliha Sanlı yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Ergenekon operasyonunu değerlendirdi.

Sanlı, Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyette bugün Atatürkçü olmanın tehlikeli bir hale dönüştüğünü belirtti. Eregenekon operasyonunun Atatürkçüleri hedef aldığını savunan Sanlı, "Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyette bugün Atatürkçü olmak tehlikeli bir hale dönüşmüştür. Bugün kamuoyunda 'Ergenekon' diye adlandırılan soruşturmanın yeni bir aşaması ile karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye'nin en saygın en Atatürkçü en demokrat yasalara saygılı insanları inanılması olanaksız suçlamalarla götürülmekte özgürlüklerinden yoksun bırakılmaktadırlar.

Bu ulus bu halk Atatürk sayesinde yok edilmekten kurtuldu. Atatürkçüleri hedef alan bu hareket Türkiye'yi nereye götürmek istemektedir? Cumhuriyetten yana olan tüm siyasi partileri sendikaları demokratik kitle örgütlerini Cumhuriyeti savunan tüm yurttaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?