3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ADD'den mitinge davet

ADD Kdz. Ereğli Şubesi 17 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhuriyet Mitingi için çağrıda bulundu.


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Murat Timurcan ,17 Mayıs 2009 Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak olan Cumhuriyet Mitingi'ne Ereğli halkını davet etti. Timurcan, ADD üyeleri olarak ulusal egemenlik hak ve sorumlulukla ülkeyi yönetenleri uyarmayı demokrasinin kendilerine yüklediği bir yurttaşlık görevi saydıklarını belirtti.

Başkan Timurcan, “Ülkemizin emperyalist devletler tarafından işgaline karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal baş kaldırışımızın 90. yıl dönümünü kutlayacağımız bugünlerde, vatanımızın kurtuluş ve cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı bir süreçle karşı karşıyayız. Bu süreçte Anayasa'da varolan kişisel hak ve özgürlükler temelinde, demokratik hakkını kullanarak siyasi iktidarın uygulamalarına karşı çıkan tüm kişi, kurum, kuruluş ve siyasi partiler yok sayılmakta, sindirilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır. Unutulmamalıdır ki bilim, basının ve toplumsal muhalefetin hapsedildiği bir ülkede demokrasinin varlığından söz edilemez.

Örgütlenme hakkı, demokrasinin temel kurumu olan kitle örgütlenmesinin ön koşuludur. Bu düşünce ile cumhuriyetimizin, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğine sahip çıkmayı, yaşamsal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri olarak bizler, ulusal egemenlik, hak ve sorumluluğumuzla, ülkemizi yönetenleri uyarmayı, demokrasinin bizlere yüklediği bir yurttaşlık görevi sayıyoruz. Bu anlayışla tüm yurttaşlarımızı 17 Mayıs 2009 Pazar günü saat 12.00'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda Cumhuriyet Mitingi'ne davet ediyoruz.

Cumhuriyet devrimimizi ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda ülkemizin ve ulusumuzun aydınlık geleceği için tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek odalarını, üniversiteleri ve tüm yurttaşlarımızı, hukuk devletimize, demokratik laik cumhuriyetimize, üniter yapımıza ve tam bağımsızlığımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu ülke hepimizin, bu vatan hepimizin, bu cumhuriyet hepimizin, gelecek hepimizin” dedi

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 10:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?