3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Adliyede dehşete düşüren kavga

ZONGULDAK'ta geçen yıl, iki aile arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili davanın duruşmasına katılmaya gelen taraflar arsında Adliye koridorlarında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Ölen 26 yaşındaki Atalay Albuğa’nın annesi Naciye Albuğa, polis birbirine giren 15 kişiyi güçlükle ayırdı.

Zonguldak merkeze bağlı Saraycık Köyü'ndeki kavgada geçen yıl 21 Kasım'da meydana gelen olayda, daha önce aralarında husumet bulunan iki aile birbirine girdi. Kavgada, 2 çocuk babası Atalay Albuğa bıçaklanarak ölürken, Durdu Akdeniz ile kavgayı ayırmaya çalışan Kemal Akmeşe hafif yaralandı.

Olayın ardından tutuklanan Durdu Akdeniz, Muhammet Akdeniz ve Necati Akdeniz hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle, ölen Atalay Albuğa'nın ağabeyi Dursun Albuğa hakkında da ‘kasten adam yaralamak’ suçundan Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dün görülen davanın 7'nci duruşmasında, 4 tutuklu sanık ile birlikte kavgaya karışan ve tutuksuz yargılanan 10 sanık da hazır bulundu.
Mahkeme Başkanı Hakim Aykın Özer, bir önceki celsenin tutanaklarını okuduktan sonra avukatların savunması alındı. Hakim Özer'in, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ertelediğini söylediği sırada, salonda bulunan ölen Atalay Albuğa'nın annesi Naciye Albuğa fenalık geçirdi. Yere yığılan Naciye Albuğa’ya, salondaki diğer yakınları müdahale ederken, tutuklu sanık Dursun Albuğa ile diğer 3 sanık arasında salondan çıktıkları sırada gerginlik çıktı. Bu sırada salondan çıkan iki tarafın yakınları koridorda birbirine girdi.

Kadınların da karıştığı kavgada yumruklar konuştu. 15 kişilik grubun kavgasında kadınlar yerde sürüklenerek tekmelendi. Kavgaya polis müdahale etti. Takviye gelen ekibin müdahalesiyle taraflar güçlüke sakinleştirildi. Akdeniz Ailesi Adliye'den çıkarılırken, diğer taraf bir süre içeride bekletildi.

Bu sırada fenalık geçiren Naciye Albuğa için ambulans istendi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından sedye ile ambulansa konulan Naciye Albuğa, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 20:41:46
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 20:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?