3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Adliyede kan toplandı

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi ve Zonguldak Adliyesi tarafından duruşma salonu önünde kan bağış kampanyası düzenlendi. Çalışan personelin yanı sıra duruşma izlemeye gelen vatandaşlarda kampanyaya ilgi gösterdi.

Zonguldak Adliyesi ve Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen kampanya çerçeveinde Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu önünde Kızılay doktor ve hemşireleri tarafından stand ve sedyeler kuruldu.

Kampanyaya hakim, savcı, memur ve işçi gibi adliye personeli yoğun ilgi gösterdi. Adliye çalışanlarının yanı sıra duruşma izlemeye gelen vatandaşlarda kampanyaya ilgi gösterdi.

Kampanyaya ilgi nedeniyle memnuniyetini dile getiren Zonguldak Kızılay Kan Merkezi doktoru Ömer Selim Alan “Adliye binamızda tüm adliye personelimize yönelik bir kan bağışı kampanyası yürütüyoruz. Amacımız Zonguldak İli içindeki tüm kurumlarımıza, kuruluşlarımıza, derneklerimize, iş yerlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik gönüllü kan bağışı kampanyaları düzenleyerek, yeterli miktarda kanı alarak, gerekli testlerden geçirdikten sonra ihtiyaç anında hastanelerimize ulaştırmaktır.

Vatandaşlarımızdan sağlıklı iken gönüllü şekilde kan bağışında bulunarak, hem kendi sağlığına katkı sağlamalarını, hem de hasta yatağında kan bekleyen vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmalarını istiyoruz. Umarım düzenlediğimiz gönüllü kan bağışı kampanyamız diğer tüm kuruluşlarımıza da örnek teşkil eder. Aynı kan bağışı organizasyonu diğer kurumlarımızda da yürüterek, kan sıkıntısını gidermek istiyoruz.

Vatandaşlarımızın da, kanın dünya üzerinde yapılamayan tek ilaç olduğunu unutmamaları gerekir. İnsanlarımıza tek üretim yeri insanın vücudu olduğunu bilerek, bir gün kana ihtiyacımız olabileceğini göz önünde bulundurarak, sağlıklı iken gönüllü bir şekilde kan bağışında bulunmalarını öneriyorum” diyerek kampanyaya ilgi gösterenlere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?