3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ağa köpek balığı takıldı

Zonguldak'ta balıkçıların ağlarına camgöz cinsi köpek balığı yavrusu takıldı. Bu sezon Karadeniz'deki köpek balığı popilasyonundaki artış, balıkçıları endişelendiriyor.

Zonguldak'ta 16 yıllık balıkçı Tunay Bilgin'in (23) Karadeniz'de açtığı ağlara Camgöz cinsi köpek balığı yavrusu takıldı. İlk kez ağlarına takılan farklı cins balığın kısa sürede köpek balığı olduğunu anlayan balıkçı Bilgin, yavruyu beslemeye başladı. Köpek balığı yavrusunu satması için çok teklif aldığını ve satmayı düşünmediğini belirten Balıkçı Bilgin, besleyip büyütmek istediğini kaydetti.

Köpek balığı yavrusunu bir süre büyütüp besledikten sonra denize bırakmayı düşündüğünü anlatan Bilgin, Karadeniz'de görülen köpek balıklarının popilasyonunda ki artışa dikkat çekti. Köpek balıklarındaki artışın tüm balıkçıları endişelendirdiğini vurgulayan Bilgin, "Bu sezon Karadeniz'de son yıllarda görülmeyen oranda fazla miktarda köpek balığı var. Ağlarımızın parçalanmasından köpek balıklarının ne oranda olduğunu az çok tahmin edebiliyorduk. Yine diğer balık türlerine de saldıran bu köpek balıklarının fazla olduğunu diğer balık türlerinin azlığından da anlaşılabiliyor. Karadeniz'deki köpek balıklarının yavruları artık ağlarımıza da takılmaya başladı. Bu da bizi düşündürüyor ve endişelendiriyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?