4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Ağar'dan şehit ailelerine ziyaret

Partisinin il kongresine katılmak üzere Zonguldak'a gelen Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Şehit Aileleri Derneği'ne yaptığı ziyarette, "Şehit ailelerini emanet gibi görmeli ve kendi çocuğumuzun ötesinde bakmayı becerebilmeliyiz. Bilen bilmeyen törenlerde nutuk atıyor, ama nutuk atmakla olmuyor" dedi. 

DYP Genel Başkanı Ağar, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ve şehit yakınları tarafından karşılandı. Dernek Başkanı Yorulmaz, Zonguldak'ta 104 şehitle 50 gazi bulunduğunu söyleyerek, 7 yıldır arttırılmayan tütün ikramiyelerinin yüzde 50 arttırılmasını, telefon görüşmelerinin de elektrik gibi yüzde 40 indirilmesini, 270 YTL olan şehit maaşının yükseltilmesini ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın bir an önce gereken cezaya çarptırılmasını istedi. 

Başkan Yorulmaz, daha sonra Mehmet Ağar'a, şehit fotoğraflarının yer aldığı bir albümle albüm içerisine isteklerinin yer aldığı bir not verdi. İsteklerin yerine getirilmesinin takipçisi olacağını dile getiren Ağar, "Türkiye'de devlet yönetimlerinin en temel görevleri, kendisi için, toprağı için ve memleketi için hayatını feda eden insanların geride kalanlarını emanet gibi görmektir. Kendi çoluk çocuğuna nasıl bakıyorsa, onlara daha iyi bakmayı becerebilmesi lazımdır. Nihayetinde az aileyi kapsamaktadır. Bunu başaramayan bir yönetim olamaz. Şehit aileleri ve yakınları milletin tümüne emanet edilmiş varlıklardır. Özelikle sizlerin çocuklarınızın tahsili, terbiyesi, işi gücü ve yetişmesi hepimizin üzerine yüklenmiş olan vazifedir. Bu bizim çok iyi bildiğimiz ve üzerinde durduğumuz bir meseledir. Zamanında yapmak bize nasip oldu. Bundan sonra da elimize güç geçtiğinde bunu yapacağız" dedi. 

Şehitlere ve geride bıraktıklarına adam gibi sahip çıkılmadığını savunan Ağar, "Lafa geldi mi kimse mangalda kül bırakmıyor, icraata geldi mi hiçbir şey yok. Biz işin içerisinde, cephesinde yaşadık. Türkiye'de bazı ocaklara ateş düşmüş, başka ocaklara düşmesin ve ateş düşmüş olan ocakların içi ferah olsun. Dert ve tasaları kendilerine yetiyor. Bir de bunun üstüne namerde muhtaç olacak bir hayatın içerisinde olmasınlar. Bizim düşündüğümüz yönleri de bunlardır. Lafa gelince hepsi konuşuyor. Bizim gibi mücadelenin içerisinden gelmediler, neye mal olduğunu bilmiyorlar. Bilen bilmeyen nutuk atıyor törenlerde. Nutuk atmayla olmuyor. Bu şehitlere bakacaksın" şeklinde konuştu. 

Dernek binasının duvarlarına asılı şehit fotoğraflarını incelerken, trafik kazasında hayatını kaybeden Zonguldak Tugay ve Garnizon eski Komutanı Tuğgeneral İsmet Yediyıldız'ın fotoğrafını gören Ağar, "İsmet Yediyıldız öldü mü? Aynı dönemlerde çalışmıştık. İyi tanırdım. Allah rahmet eylesin" diyerek duygularını dile getirdi. Dernek ziyaretinin ardından Ağar, partisinin il kongresine katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 18:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?