3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Ah nerede Vah nerede' sahnede

Genel Maden İşçileri Sendikası’nda ikinci kez sahnelenen “Ah Nerede Vah Nerede” Tiyatrosu, Kdz. Ereğli’de üçüncü kez sahneleneceği kaydedildi.


Tiyatro Diva tarafından hazırlanan “Ah Nerede Vah Nerede” adlı tiyatro oyunu Ereğli’de sahne alacak. İlki geçtiğimiz günlerde Karaelmas Gazeteciler Derneği için AKM’de ikincisi GMİS’de sahnelenen oyun büyük beğeni görmüş ve alkış almıştı. Zonguldak’ın yerel sorunlarının yanı sıra medya sorunlarını da ironik bir dille anlatan oyun içinde ‘TTK loto’ ve ‘Adam arıyorum adam’ başlıklı skeçler en çok alkışı almıştı. Genel Maden İşçileri Sendikası’nda öğrenciler için sahnelenen oyun Ereğli Erdemir Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenecek. İki farklı seansta sahnelenecek oyun saat 18.00’de Ereğli Gazeteciler Derneği’nin davetiyle gerçekleşecek. Protokol üyelerinin ve tiyatro severlerin davet edildiği oyuna gazeteciler ve eşleri de davet edildi. Oyun saat 20.00’de ise Türkiye Kamu-Sen üyeleri için sahnelenecek. Saat 18.00’de ki gösterime katılamayan gazeteciler 20.00’deki davete katılabilecekler.
Yönetmenliğini Engin Çöl’ün yaptığı oyunda Zonguldak sorunlarını işlendiğini belirten Tiyatro Diva Kurucusu Bulut İşçi, “Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin talebiyle böyle bir oyun hazırladık. Bölgemizi ilgilendiren yerel ve medya sorunlarını ironik bir dille anlatmaya çalışıyoruz. Ereğli Gazeteciler Derneği ve Türkiye Kamu-Sen yönetimi oyun konusunda çok sıcak yaklaştılar. Kendilerine oyuncularımız adına teşekkür ediyorum. Ereğli’de yapacağımız sunum aynı zamanda Dünya Tiyatrolar Günü kutlamalarının başlangıç gününe geldi. Bu da güzel bir tesadüf oldu. Oyunu daha sonra diğer ilçelerde de sahnelemek istiyoruz” dedi.
Davet ve programla ilgili isteyenlerin Ereğli Gazeteciler Derneği ve Kamu-Sen Ereğli Şubesi’nden bilgi alabileceklerini belirten İşçi, destek olanlara da teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 16:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?