3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ahşap binayı alevler yuttu

KDZ. EREĞLİ'DE AHŞAP BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU

Kdz.Ereğli ilçesinde tek katlı ahşap binada çıkan yangın paniğe neden oldu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kirmanlı Mahallesi'nde Nazım Akkaya isimli vatandaşın üç katlı evinin yanında bulunan tek katlı ahşap bina belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı.

Binanın ahşap olması nedeniyle alevler büyüyünce Nazım Akkaya, eşi, kızı ve oğlu binaya uzatılan merdivenle evden çıkarıldı. Evinin yanındaki boş ahşap binayı ardiye olarak kullanan Nazım Akkaya'nın eve koyduğu tüpün patlamasıyla mahalle halkı korku yaşadı. İtfaiye, doğalgaz, BEDAŞ ve polis kısa sürede olay yerine geldi. BEDAŞ yetkilileri elektriği keserken doğalgaz firması yetkilileri de doğalgaz bağlantılarını kapattı.

Ereğli Belediyesi'ne ait dört itfaiye aracı yangını söndürmek için gayret gösterdi. Ahşap binada başlayan yangın Nazım Akkaya'ya ait üç katlı binanın çatı katına sıçradı. İtfaiye ekipleri BEDAŞ'ın aracı ile çatıdaki yangına müdahale etti. Alevler içerisinde kalan binayı söndürme çalışmaları bir saatte tamamlandı. Nazım Akkaya'nın evine giren itfaiye ekipleri binadan Nazım Akkaya'nın kızına ait muhabbet kuşunu alarak aileye teslim etti. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmalarına başladı. Olay yerine olası bir rahatsızlanmayı karşı 112 ekipleri çağırıldı.

Mahalle sakinlerinden Murat Albayrak, dışarı çıktığında alevlerle karşılaştığını belirterek, "Saat 22.15 sıralarında bir çığlık sesi duydum. Dışarıya çıktığımda alevlerle karşılaştım. Aradan kısa bir süre geçmişti ki bir patlama oldu. Dışarıya çıkanların hepsi kaçmaya başladı. Biz de itfaiye ve gerekli yerlere haber verdik. Binada oturanlardan bir tanesi balkondan atladı. Diğerleri eve uzatılan merdivenle çıkarıldı. İtfaiye ekibinin müdahalesi olası bir faciayı önledi" dedi.

Yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekipleri Nazım Akkaya'ya ait eve girerek evde kimsenin olup olmadığına baktı. Yanan ahşap binada Nazım Akkaya'ya ait kömür, boş tüp ve benzer malzemeler olduğu öğrenildi.

Olay yeri inceleme ekipleri kundaklama olasılığına karşı yanan ev ve çevresinde inceleme yaptı.

KDZ. EREĞLİ'DE AHŞAP BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU
KDZ. EREĞLİ'DE AHŞAP BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU
KDZ. EREĞLİ'DE AHŞAP BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:30:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 14:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?