3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Aile hekimleri sertifikalarını aldı

Zonguldak'ta Aile Hekimliği için eğitim gören doktorlar sertifikalarını aldılar.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2009 yılı içersinde hizmete girecek olan Aile Hekimliği uygulaması öncesinde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doktorlara yönelik eğitim çalışmalarının birinci etabı Ereğli ve Alaplı ilçesinde yapılarak tamamlandı.

Eğitimi tamamlayan doktorlar sertifikalarını aldılar. Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesi Kirazlar Otel'de düzenlenen törende eğitimde başarılı olan doktorlara sertifikalarını İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Birsen Turan ve İl Sağlık Müdürlüğü Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nilgün Çeter'den aldılar.

Zonguldak İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Birsen Turan, “İlimiz, 2009 yılında Aile Hekimliği uygulamasına geçecek.Zonguldak, Türkiye genelinde 35 pilot il arasında yer almaktadır. Aile Hekimliği uygulamasıyla her ailenin sürekli gidebileceği bir hekimi olacağı gibi her aile hekimi kendisine bağlı bölgede ikamet eden bireylerin tüm sağlık sorunlarıyla da yakından ilgilenecek. Bu uygulamada görev alacak hekim ve yardımcı sağlık personelimizin eğitimleri 2008 yılı Mayıs ayında başlamış olup, şuana kadar Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde bulunan hekimlerimizin eğitimleri tamamlanmış bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde ise ilimiz merkezinde Aile Hekimliği ve Yardımcı Sağlık Personeli eğitimlerini başlatacağız ve bu eğitimlerimiz Kasım ayına kadar devam edecek” dedi.

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Birsen Turan, Ereğli ve Alaplı ilçesinde toplam 140 doktorun eğitim düğünü belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 14:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?