3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Aile Hekimliği bilgilendirme toplantısı

Zonguldak ve ilçelerinde uygulanmaya başlanacak olan Aile Hekimliği hakkında kurum amirleri ve muhtarlar bilgilendirildi.


Devrek’te (AKM) Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendireme toplantısına Devrek Kaymakamı Yakup Tat, Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kadam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Devrek Sağlık Grup Başkanı Ali Rıza Türkbay, Daire Amirleri mahalle ve köy muhtarları katıldı. İlçede 2009 yılı başlarında geçilecek olan aile hekimliği konusunda davetlileri bilgilendiren Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Nilgün Çeter, “Yaş, cinsiyet ve hastalık ayrımı yapmaksızın bireylere ve ailelere kişisel, kesintisiz ve bütüncül birinci basamak sağlık hizmeti sunan, aile hekimliği eğitimi almış tıp doktorudur. Aile Sağlığı Merkezlerinde ve ofislerinde sürdürür” dedi.


Sağlık Grup Başkanı Ali Rıza Türkbay’da, Vatandaşların bu sistemden yararlanabilmeleri için T.C. kimlik numaraları ile ilgili sağlık kuruluşlarına mutlaka müracaatta bulunmalarını istedi. Türkbay, “Muhtarlara bu konuda çok iş düşmektedir. Eğer vatandaşlarımıza sağlıklı bilgiler verilirse uygulamada o kadar kolay olacaktır” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?