3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Aile Hekimliğinin 11. turu tamamlandı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Hekimliği uygulamasına yönelik eğitime katılan doktorlara sertifikaları verildi.


Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önümüzdeki yıl itibariyle hizmete girecek olan Aile Hekimliği uygulaması öncesinde, doktorlara yönelik verilen eğitimin 11. Eğitim Tur’u tamamlandı.

Düzenlenen törenle eğitime katılan doktorlara katılım sertifikaları verildi.
22-28 Ekim 2008 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Verem Savaş Dispanseri Poliklinik ve Genel Maden İşçileri Sendikası toplantı salonunda olmak üzere 5’i il dışından olmak üzere iki grup halinde eğitim verilmişti. Eğitime katılan toplam 36 doktor sertifikalarını İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan’ın elinden alarak hizmete girecek olan aile hekimliğine ilk adımı attılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan ise, uyum eğitime katılan doktorlara teşekkür ederek, “Aile hekimliği sistemi, herkesin kendi seçebileceği, kolayca erişebileceği herhangi bir sorunla karşılaşmaksızın danışabileceği ve başvurabileceği halkımızın bir aile doktorunun olmasını sağlayacaktır.

Vatandaşlarımızın mutlaka ve mutlaka bağlı bulundukları Sağlık ocaklarına T.C. kimlik numaraları ile giderek kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri önem taşımaktadır. Bu nedenle önümüzdeki yıl hizmete girecek olan Aile hekimliği nedeniyle doktorlara yönelik eğitim çalışmalarımız yıl sonuna kadar devam edecektir“ dedi.
Konuşmaların ardından doktorlara eğitim ile ilgili sertifikaları dağıtıldı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:18:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?