3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Aile içi şiddetle mücadele semineri

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü organizasyonu ile “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Hizmetleri“ konulu eğitim semineri düzenlendi.


Amelebirliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve sekiz saat süren seminere il merkezinde görev yapan doktor, hemşire, acil tıp teknisyenleri ve sağlık memurları katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar halen fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Şiddet sonrası kadınlarımızda görülen hastalık sakatlık ve ölümlerin azaltılmasında sağlık sektörüne çok önemli görevler düştüğünden, sağlık sektörünün Aile İçi Şiddete Mücadele Programı’nda mutlaka yer alması gerekir. Bu gereklilikten dolayı merkez ve ilçelerimizdeki tüm sağlık personeline sekiz saatlik eğitim verilmesi planlanmıştır. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet insan hakları ihlali olup, Türkiye de sıklık yüzde 25 ile yüzde 30 arası değiştiği belirtilmektedir.”


İlikhan, 2007 yılında TÜBİTAK tarafından yaptırılan ve Türkiye’yi temsil eden bir çalışmada hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddete maruz kalan kadınların payının Türkiye genelinde yüzde 35 olduğunu söyledi. Dr. Murat İlikhan, “Eğitimlerimiz Ruh Sağlığı Şube Müdürü Esin İlhan, Ruh Sağlığı Tıbbi Sekreteri Funda Can Çavuş, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürü Dr. Nalan Güven Aktunç, Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli Psikolog Levent Tuncel ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde görevli Psikolog Gizem Bakioğlu tarafından yürütülmekte olup, eğitimlerimiz önümüzdeki günlerde İlçelerimizde de devam edecektir“ dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 10:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?