4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

AK Partili Vekil'den çarpıcı yorum

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl İstişare Kurulu Toplantısı'nda konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan "Cumhurbaşkanı AK Partili olacak" dedi.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Parti İl Başkanı M. Celil Uzun, İlçe Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, belde ve ilçe belediye başkanları, bazı il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile partililer katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Milletvekili Türkmen, "Büyük bir camianın hizmet etmek için nasıl bir çalışma içinde olduklarını görüyoruz. Bu ilişkilerde herkesin yeri var. Belediye başkanları, milletvekilleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yapması gereken işler vardır. Birisi diğerinin işini yapmaya kalkarsa sıkıntı doğar. Bütün teşkilatlarımız cansiperane çalışıyor. Köyleri gezerken teşkilatlarımızın önderliğinde yapılan çalışmaları yerinde görüyoruz. Onun için ülke genelinde KÖYDES projesinde birinci olduk. İnsanı yaşat ki Türkiye yaşasın. Her şey Türkiye için" dedi. 

Milletvekili Erdoğan da konuşmasında, "Yaptığımız görev kutsaldır. İnsana hizmet çok onurludur. Bu yapılan toplantı bu açıdan çok önemli. İlimizde duble yollar başladı. Devrek'ten itibaren başlayan yollar, şehir içi geçişi ve Zonguldak-Ereğli arasında devam ediyor. Devrek'te adliye sarayı yoktu. Çaycuma'da belediyeye SEKA'nın tesislerini tahsis ettik. Dolayısıyla bu tesislerden Çaycuma halkı yararlanacak. Gökçebey'de Meslek Yüksek Okulu açıldı. Yol yapım çalışmaları devam ediyor. Zonguldak girişi ve çıkışı bir ile yakışmıyordu. Onun için buraların asfaltını yapmaya başladık. Eğitimde ve sağlıkta eksikliklerimiz tamamlanıyor. KÖYDES projesi ile 26 trilyonluk parayla 34 trilyonluk iş yapıldı. Önümüzdeki yıl daha tecrübeliyiz. İlçelerdeki rekabet ile çalışmalar daha iyi olacak. Ereğli İlçesi'nde birçok tersane kuruldu faaliyete başladı. Demir-Çelik'i özelleştirmede iyi paraya sattık. Doğalgaz alanında geri kalınmıştı. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Organize sanayi bölgeleri yoğun bir şekilde çalışıyor. Ereğli'de öğretmen evi için yoktu. Onun ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Alaplı İlçesi'nde adliye sarayı ve Hükümet Konağı'nın yapımı tamamlandı. Önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı, AK Parti kadrolarından seçilecektir" diye konuştu. 

AK Parti İl İstişare Toplantısı'nda son konuşmayı ise Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan yaptı. Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkardıklarını ifade eden Toptan, "Türkiye çok emin adımlarla hedefine doğru ilerliyor. Dünyanın yabancı yatırımı alan en büyük ülkelerden yedincisi Türkiye'dir. İstikrarın bozulmaması ve hakaretlere ödül verilmemesi gerekir. Birbirimizi kucaklamamız lazım. Bu millet 4 sene önceki kabusu aklından çıkarmıyor. Bundan önceki krizleri yaşamamaya çalışıyor. 2007 seçimlerine giderken bizim yapacağımız çok şey var. Diyalogu kaybetmeyeceğiz. İstikrarı koruyacağız. Çok güzel şeyler yapılıyor. Enflasyon düşüyor, bunun etkisi vatandaşa yansıyor. Biliyorsunuz enflasyon fakir fukaranın düşmanı zenginin dostudur. Bu vatandaşa ciddi şekilde yansıdı. Güven ortamı çok güzel yansıyor. Bu güveni hala koruyoruz. Halkın güveni bize sürüyor. Bu güveni artıracak daha başka projelere imza atmamız gerekiyor. 2007 yılında yeniden AK Parti tek başına iktidara gelecektir. Bölgesinde olanlara seyirci kalan değil müdahaleler yapan bir Türkiye var. Bütün bunların üstesinden gelebilmek için tek başına iktidara yeniden gelmemiz gerekiyor. Türkiye'nin katkısı olmadan kimse başarı gösteremez. Bu bölgede istediği gibi at koşturamaz. AB konusunda sabretmeyi bilmeliyiz. Zaman zaman karşılıklı restleşmeler olacaktır ve oluyor da. Şu anda 301. madde tartışılıyor. Fikir özgürlüğüne imkan veren ama hakarete imkan vermeyen bir madde. Bizim hedefimiz AB standardıdır. Buna ülkemizi ulaştırmamız lazım. Ankara ve AB kriterlerinden vazgeçmemiz mümkün değil. Bu hedefte yanlışlık yok. Hükümet Türkiye'nin menfaati ne ise onu yapıyor. 2007 yılında genel seçim öncesinde mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Söylenen hiçbir şeye itibar etmeyin. 2007 Mayıs ayında AK Parti'li bir arkadaşımız Cumhurbaşkanı olacaktır. Doğru bildiğiniz yolda ilerleyin. Ödün vermemeliyiz. Zonguldak'ta TTK'ya bin 200 işçi alındı. Bu alınan işçi kamuda alınan işçi sayısından daha çok. IMF ile yapılan anlaşmayı bozarak işçi alındı. Filyos Projesi'ne son zamanlarda talip olanların sayısı fazla olmaya başladı. Son olarak Kibar Holding Demir-Çelik fabrikası kuracak. 6-7 milyar dolarlık yatırım. Nurol da 7 milyar dolarlık yatırım yapacak. Lukoil'in yatırımı ise 3 milyar dolar. Filyos Projesi Zonguldak ve Türkiye derken dünyanın gözünde bir numara oldu" açıklamasında bulundu. 

Zonguldak için verdikleri sözlerin tamamını tuttuklarını belirten Toptan, "Tutamadığımız söz yok. Bunun ötesine geçtik. Akla hayale gelmeyen işler yaptık. KÖYDES projesinde yapılan çalışmalarla birinci olan tüm arkadaşlarımı kutluyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 12:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?