3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Akkay'dan Muslu'ya ziyaret

Basın İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu’yu ziyaret etti.


Basın İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, Basın İş Ankara Şube Başkanı Savaş Nigar, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu’yu ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş da hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GMİS Genel Başkanı Muslu, Basın İş Sendikası ile birlikte emekçilerin haklarının korunması için omuz omuza mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Muslu, “Genel Maden İş Sendikası ile Basın İş Sendikası, Türk-İş çatısı altında yıllarca birlikte, omuz omuza mücadele etmiş sendikalarımız. Dün olduğu gibi gelecekte de işçilerimizin, emekçilerimizin haklarını korumak adına yine birlikte mücadele edeceğiz. TTK’ya 3 bin işçi alımında 37 bin kişi müracaat etti. Bunun bin kişiden fazlası üniversite mezunuydu.

Bu rakam 30 yaş altı işsizlerimizi kapsadı. Gençlerimiz, yerin 500 metre altında kömür kazmaya talip oldular. Çünkü iş yok, aş yok. İşsizlik büyük sorun. 2006 yılında bin 120 işçi alımında başvuran işsiz sayısı 43 bindi. Zonguldak-Bartın ve Karabük, işsizliğin yoğun yaşandığı bir bölge. Her ne kadar fiziksel olarak ayrılsak da ekonomik ve sosyal anlamda ayrılmamız mümkün değil. Toplu sözleşme görüşmelerinde ekonomik kriz önümüze getiriliyor. Haklar elden kolay gidiyor ama yeniden kazanmak çok zor. Bu nedenle birlik ve dayanışma içinde mücadele edeceğiz” dedi.


Basın İş Genel Başkanı Yakup Akkaya ise GMİS’in Türk İşçi Sınıfı’nın önder sendikası olduğunu söyledi. Akkaya, “Yeni yönetime başarılar diliyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası, Türk İşçi sınıfına önderlik eden sendikaların başında geliyor. Biz Basın İş Sendikası olarak, Genel Maden İş Sendikası ile rahmetli Genel Başkan Şemsi Denizer döneminden beri çok iyi ilişkiler içindeyiz. Bizim bakış açımızda Genel Maden İşçileri Sendikası’nın farklı bir yeri var. Her şeyden önce Genel Maden İş’in mücadeleci ruhu var. Bu anlayış bugün Türk-İş içinde özlem duyduğumuz bir anlayıştır. Genel Maden İş’in bu mücadeleci ruhu Türk-İş içinde de kendisini gösteriyor. Bu mücadeleci ruha sahip sendikalarımızın sayısını artırmak durumundayız.

Umarım önümüzdeki süreçte birlik ve dayanışma içinde yine mücadeleci bir anlayışla hareket ederiz. Sizin sorununuz, derdiniz bizim sorunumuz derdimiz demek. Sendikalar arasında bir kafa birliği olmalı. Büyük madenci grevinde bu süreç başarıyla yaşandı. Yine aynı mücadeleci anlayışla hareket etmenin gerekliliğine inanıyoruz. Çünkü zor bir süreçten geçiyoruz. Eylül ayından bugüne kadar işten çıkarılanların sayısı 700 bini buldu. Bugün ülkemizde sabah evinden çıkıp işe gitmek lüks hale geldi. TTK’ya 3 bin kişi alındığında da gördük. İnsanlar en zor şartlar altında çalışmak için bile birbirleriyle yarıştı. Sorunların aşılması için mücadeleci bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?