3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP Merkez Kazancı'ya emanet

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan seçimle AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı oldu.

AK Parti Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kongresi için Zonguldak’a gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti MKYK Üyesi olan Haluk İpek kongrenin divan başkanlığında bulundu.

Can Polat Pamay Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye, Haluk İpek’in yanı sıra AK Parti Çanakkale Milletvekili Müjdat Kuşku, Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, AK Partili ilçe ve belde Belediye Başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanlığı Adayları Halit Gülay ve Aytekin Kazancı ile delegeler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Haluk İpek, her iki adaya da başarılar diledi. Salonda bulunan Kazancı ve Gülay tarafları adaylara tezahüratlar yaptı. Kongre seçimi öncesi protokol konuşmaları yapıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca’nın 4 yıllık yapılan hizmetleri değerlendirdiği sırada Halit Gülay davul zurna eşliğinde salona girdi. Gonca’nın konuşmasının yarıda kesilmesi üzerine divan başkanı İpek, “Burada Belediye Başkanı hizmetlerini ve projelerini değerlendiriyor” dedi.

AK Parti kurucu Merkez İlçe Başkanı ve 3. Olağan Genel Kongresi adayı olan Gülay konuşmasında şunları söyledi: “Bizler bu partinin kurucu Merkez İlçe Başkanlığı’nı yapmış. Partinin iğnesi dahi olmadığı dönemde tabelasını asmış, bu partiye emek vermiş insanlarız. Bu teşkilatta birlik ve beraberliğin yanında olduk ve yine olmaya devam edeceğiz. Çalışmaların içinde 2. aday olarak çıkarılan Kazancı’yı, İl Başkanı ve beraberindeki 3-5 kişiyle kapalı kapılar ardından ‘Tek aday budur’ denmiştir. Bu partiye gönül veren insanlarız hiç beklentimiz olmadan yola çıktık. Aday olduk ve delege arkadaşlarımızdan destek istedik. Ben ve ekibimin ne milletvekilleri ve genel merkezle hiçbir problemi olmadı olmazda. Bu salonda kazanan AK Parti olacaktır.”

Gülay, konuşması sırasında cep telefonunu çıkararak kendine ve ekibine AK Parti İl Başkanlığı, Zonguldak Milletvekilleri ve AK Parti Genel Merkez onaylı “AK Parti Merkez İlçe Başkanı tek adayı Aytekin Kazancı” diye mesaj geldiğini ileri sürdü. Bu durum üzerine Gülay’ı destekleyenler salondakileri yuhalamaya başladı. Duruma müdahale eden İpek ise, “Hani öyle yuhalama falan AK Parti geleneğine yakışmaz” dedi.
Gülay’ın konuşmasının ardından kürsüye bu kez diğer aday Kazancı çıktı. Kazancı konuşmasında AK Parti tüzüğüne göre teşkilatların önemli olduğunu söyledi.

Teşkilatların hiyerarşi içinde yürüdüğünü söyleyen Kazancı, “AK Parti tüzüğü der ki, ‘Teşkilatlar çok önemlidir. Teşkilatlar bir hiyerarşi içinde yürür’ Sizlerin de yanımda yer alacağını bekliyorum. Sandıktan kim çıkarsa çıksın mutlaka AK Parti kazanacaktır. Bütün enerjimizi iç çekişmelere harcarsak önümüzde yerel seçimler var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ellerini tutarak havaya kaldıran her iki aday taraflarına birlik mesajı verdi. Ak Parti Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kongresi’nde 423 delege oy kullandı. Oylama sonucu 254 oy alan Aytekin Kazancı, 169 oy alan Halit Gülay’ı 85 oy farkla geçerek AK Parti Merkez İlçe Başkanı oldu. Kongre sonucu salondakiler olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 12:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?