5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

AKP muhalefete yüklendi

AKP Zonguldak İl Danışma Kurulu toplantısı milletvekilleri ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya katılan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Oğuz Kaan’ın dediği gibi, ’Yer yarılmadıkça, gök çatlamadıkça’ bizi kimse hizmet etmekten, AB’ye girmekten alıkoyamaz ve durduramaz" dedi.

Zonguldak Alaborina Restaurant’da düzenlenen AKP İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan AKP İl Başkanı Celil Uzun, CHP’nin yaptığı muhalefetin doğru olmadığını belirterek, CHP milletvekillerini şahsi çıkarları için politika yapmakla suçladı. Başkan Uzun, "CHP’lilerin kökünde ve kanında bu var. Bunlar servet düşmanlığı yapıyorlar. ERDEMİR için en son konuşması gereken onlar. ERDEMİR’in 1994 yılında blok satışını gündeme getiren kendileri. Bizim ülkemizde söylenen her lafın bir bedeli olmalıdır. CHP’liler bugün kar eden ERDEMİR’de AKP’nin hiçbir sorumluluğu olmadığını söylüyorlar. Buna insaf denir. Bir yıl önce AK Parti iktidarını ’ERDEMİR’de kadrolaşmaya gidiyor’ diye suçluyorlardı. Bugün bizim göreve getirdiğimiz bürokratlarla ERDEMİR kar eden kuruluş haline geldi. TTK’nın zararında nasıl bizi sorumlu tutuyorlarsa, ERDEMİR’in karında da bizim katkımız olduğunu söylemeleri gerekir. ERDEMİR için temsilciler meclisi kurulmasını öneren insanların hepsi de bugüne kadar Ereğli’den ve ERDEMİR’den yemlenen insanlar. Bu insanlar şimdi ERDEMİR’den yemlenemiyorlar. O yüzden temsilciler meclisi kurulsun istiyorlar" dedi.

Çaycuma Havaalanı’nın kapatılmasında geçmiş iktidarları sorumlu tutan Başkan Uzun, "Yaptıkları havaalanını yine kendileri kapattılar. Bu havaalanını bir kişiyi zengin etmek için yaptılar" diye konuştu.

Başkan Uzun, hiç bir şey yapmadıkları yönünde kendilerini eleştiren SP Zonguldak İl Başkanı Şahin Kalça’ya hitaben ise, "Kardeşim, hiçbir şey yapmasak da sizin genel başkanınızı hapisten çıkardık. Bunu olsun inkar etmeyin" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise muhalefetin sesine kulak verilmemesi gerektiğini hatırlatarak, "Oğuz Kaan’ın dediği gibi, ’Yer yarılmadıkça, gök çatlamadıkça’ bizi kimse hizmet etmekten, AB’ye girmekten alıkoyamaz ve durduramaz. Muhalefet, muhalefetliğini elbette yapacak" diye konuştu.

AB sürecini değerlendiren Toptan, "17 Aralık tarihi önemli. Bu tarih, her şeyin sonu değildir. Kopenhag kriterlerini yaptık. 17 Aralık’ın olumsuz çıkması halinde Ankara kriterleri ile yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

zonguldak
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?