3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP Siyaset Akadamesi tamamladı

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da devam eden siyaset Akademisi’nin 9. ve 10. gün dersleri de tamamlandı.


Atatürk 100. Yıl Tatil Köyü’nde devam eden Siyaset Akademisi derselernin 9. gününde Siyaset Akademisinin Genel Koordinatörlerinden Siyaset bilimci Emrah Beriş, “Siyasal iletişim ve yerel seçimlerde seçmen eğilimleri” konusunu anlattı.

Genel olarak siyasal iletişim kavramı, seçmen eğilimlerinin genel görünümü, propagandanın seçmen davranışı üzerindeki etkisi ve seçmen tercihlerini etkileyen başlıca faktörler gibi hususlarında bilgiler veren Beriş, “Siyasal iletişim günlük hayatta kurduğumuz iletişimden farklıdır. Günlük hayatta yürüttüğümüz iletişimin aynını uygulayarak siyasette başarılı olmamız mümkün olmayabilir. Özellikle yerel yönetimde siyasal iletişim çok önemlidir. Bir yerel yönetici idareci olarak bulunduğu yerdeki tüm düğün, cenaze, yemek, konferans gibi etkinlikleri eksiksiz bir şekilde çok yakından takip etmelidir. Bu husus seçmenle yerel yönetici arasında çok sağlam bağlar inşa etmeye yardımcı olur” diye nasihatlerde bulundu


Dersin sonunda Beriş’e Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım tarafından İl başkanlığı adına teşekkür plaketi verilirken, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü tarafından, Devrek ilçe teşkilatı adına dünyaca ünlü Devrek bastonu hediye edildi.
Siyaset Akademisi’nin Kişisel Eğitim alanında gerçekleştirilen 10. gün dersinde Dr.Ala Elciverli tarafından 3 yılda 3 kıtada 13 ülkede toplamda 422.000 kişiye sunduğu “Çığlığın Gücü”seminer Ak Partili siyasetçilere anlatıldı. Dubai doğumlu olan ve 1995 yılında Türk vatandaşlığına geçmiş olan Elciverli’nin, seminerde Türkiye vurgusu ile Atatürk’ten verdiği sayısız örnek katılımcıları çok memnun etti. “Başarı ve motivasyon” konularının ana tema olarak işlendiği derste Elciverli, katılımcılara hayatta daha mutlu, daha başarılı olmanın ve istenilen hedeflere ulaşmanın yolları hakkında edindiği deneyimleri anlattı. Gerçekten istenilirse mutlaka başarıya ulaşılacağını vurgulayan Elciverli bu hususu pekiştirmek için çok kez hayvanlar aleminden balıkların ve kuşların hedeflerine ulaşabilmek için çektikleri zorlukları örnekleriyle anlattı. Çok daha komplike ve donanımlı bir yapıya sahip olan insanın istediklerine ulaşamamasının kabul edilemez olduğunu da savunan Dr. Ala Elciverli, “Eğer başarılı biri olursanız çok kısa bir süre sonra etrafınızda sahte dostlar ve gerçek düşmanlar peydah olur. Ama siz yine de başarmaya devam edin. Hiçbir zorluk sizi yıldırmasın. Orta çıkan ve önünüze gelen tüm sorunlar, çözümleri ile birlikte gelir. Bu çözümü görebilmek için gözlerinizdeki at gözlüklerini çıkarmanız yeterli olacaktır” diye konuştu. 3saat süren seminerin sonunda Elciverli, katılımcılardan seminerde öğrendiklerini hemen dersten sonra uygulamaya başlamaları konusunda söz aldı.


Dr. Ala Elciverli’ye Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar tarafından teşekkür plaketi verilirken, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Hüsnü Özcan tarafından partinin Devrek teşkilatı adına Devrek Bastonu ve Ereğli teşkilatı tarafından Osmanlı çileği hediye edildi

..
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 03:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?