3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP Zonguldak adayları tanıtıldı

AK Parti Zonguldak İl Teşkilatı Düzenlenen Programla Belediye Başkan, Belediye Meclisi Ve İl Genel Meclisi Üyesi Adaylarını Tanıttı.


Alaborina'da düzenlenen aday tanıtım programına AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, il yönetimi, ilçe başkanları, yöneticileri ve belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, çok sayıda partili katıldı. Coşkulu geçen toplantıda Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Ereğli Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, Filyos Belediye Başkan Adayı Ömer Ünal, partililerin yoğun ilgisini gördü. Program konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti iktidarının çivi çakmadığını ileri sürenleri sert bir dille eleştirdi. Çaktıkları çivileri anlatan Türkmen, "Bizim tanınmaya değil, bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Gözünün içine baka, baka, basa, basa üniversitesinin 2 katına çıkarıldığını, sanayisine kadar bir çok alanda yatırım ve hizmet getirildiğini görmeyeceksin. Gözünün içine batıyor. 'Zonguldak'a, Türkiye'ye ne yaptın' diyorlar. Senin zaten görecek gözün yok, duyacak kulağın yok. Doğruyu söyleyecek dilin, ağzın yok. Senin nerene girerse girsin. Sen sadece bakar, körsün, görmezsin. Bunların partilerine bakın, partileri yok. Zihniyetleri bitmiş. Halen daha partilerinin bittiğini, misyonun bittiğini bilmeyen, 'varız' diyebilen misyonlarının bittiğini görmeyen belediye başkanları ve siyasetçiler var. Ne kadar aciz duruma düştüklerine baksınlar. Nerede olduklarını görsünler. Gözüne sokuyorlar hizmetleri. Fakat hala Zonguldak'a ve Türkiye'ye bir çivi bile çakılmadı' diyorlar. Senin gözün yoksa, senin kulağın yoksa, sen körsen, sen bakmasını bilmezsen nerene sokarsa soksunlar o çiviyi. Yapılan hizmetler, gözlerine sokuluyor. Fakat onlar hala görmüyorlar. Hadi yaptığımız hizmetleri de görmüyorlar. O çivi hiç mi bir yerlerine batmadı. Bizi salonlar almıyor" diyerek birlik çağrısında bulundu.


Başbakan Erdoğan'an Amasya, Sinop ve Samsun mitinglerine görevi nedeniyle katıldığını anlatan Türkmen, "Artık sokaklar, caddeler, meydanlar almıyor. Ücra köşelerde, binaların üzerlerinde arabaların köşelerinde olanlar, televizyonlarda görülmüyor. Türkiye tarihinde çok az veya hiç olmayan hem yerelde hem genelde seçimini arttırarak giden bir siyasi parti olmamıştır. Yerelde titiz bir analizle seçilen arkadaşlarımız, hem genelde ortaya konulan performans ve hizmet etme anlayışıdır. Bu dönemde de artarak gidecektir" dedi. Daha sonra konuşan Fazlı Erdoğan'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi bölge liderliğini öngörmesini eleştirdi. Obama'ya "Hadi oradan Obama" diyen Fazlı Erdoğan, "Biz bölge liderliğine değil, dünya liderliğine oynuyoruz. Dünyanın lideri olacağız" dedi. Muhalefete de yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti:
"Sivas'tan öteye biz giriyoruz. Başkaları giremiyor. Türkiye İstanbul, Ankara İzmir'den Sivas'tan ötesinde siz yoksun. Hele, hele salonlardasın, caddeye sokağa, meydana inemediniz."


Konuşmaların ardından adaylar sırayla anons edildi. Mevcut belediye başkanları ve belediye başkan adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi. Birlik ve beraberlik gösterisi sergileyen belediye başkan adaylarının adına konuşan Gonca, "AK listelerle yola devam edeceğiz. Hepimizin ne kadar dürüst, çalışkan ve hizmetkarınız olduğunu biliyorsunuz. Biz 5 yıl daha, namusumuz gibi koruyacağımız belediye başkanlığı görevini tekrar emanet etmenizi istiyoruz" dedi.
AK Parti'nin Zonguldak'ta bulunan 32 belde ve ilçe belediyeleri ile başkan adaylarının isim listesi şu şekilde açıklandı:


"Özbağı Belediye Başkan Adayı İsmail Özlü, Hacı Musa Belediye Başkan Adayı Canip Saraçbaşı, Sivriler Belediye Başkan Adayı Selim Gören, Çaylıoğlu Belediye Başkan Adayı Rıfkı Gültekin, Muslu Belediye Başkan Adayı Zeki Gülser, Gökçeler Belediye Başkan Adayı Bekir Çolak, Elvanpazarcık Belediye Başkan Adayı Hüseyin Uzun, Gümeli Belediye Başkan Adayı Mefa Yalçın, Beycuma Belediye Başkan Adayı Vural Kundakçıoğlu, Eğerci Belediye Başkan Adayı Recep Civelek, Karaman Belediye Başkan Adayı Mustafa Kalaycı, Nebioğlu Belediye Başkan Adayı Kenan Ermiş, Ormanlı Belediye Başkan Adayı Bayram Başol, Bakacakkadı Belediye Başkan Adayı Sezgin Özdemir, Perşembe Belediye Başkan Adayı Burhan Alibabaoğlu, Kandilli Belediye Başkan Adayı Yaşar Ciğer, Karapınar Belediye Başkan Adayı Ercan Kınanç, Saltukova Belediye Başkan Adayı Adil Düzlü, Gelik Belediye Başkan Adayı Hasan Fahri Yıldırım, Çaydeğirmeni Belediye Başkan Adayı Satılmış Gebeş, Filyos Belediye Başkan Adayı Ömer Ünal, Gülüç Belediye Başkan adayı Aydın Güngör, Çatalağzı Belediye Başkan Adayı Mehmet Alim, Kilimli Belediye Başkan Adayı Seçkin Özdemir, Kozlu Belediye Başkan Adayı Hüdai Dökmeci, Gökçebey Belediye Başkan Adayı Sadettin Etçibaşı, Alaplı Belediye Başkan adayı Ahmet Tosun, Çaycuma Belediye Başkan Adayı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkan Adayı Yüksel Balcı, Merkez Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 18:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?