3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'de ar-ge semineri

AK Parti Genel Merkezi Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Başkanlığı tarafından tüm Türkiye'deki çeşitli bölgelerde oluşturulan merkezlerde verilen Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler eğitiminin bölgesel ayağı olan eğitim programı Zonguldak'ta başladı.


Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden 200'den fazla katılımcının iştirak ettiği Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler eğitimin bölgesel ayağı olan eğitim programı ilk eğitimini Gökçebey ilçesi Bakacakkadı Beldesi'nde bulunan 100. Yıl Tatil Köyü'nde gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Avukat Vedat Emeksiz' in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Yerel Yönetimler konusunda ülkemizdeki en yetkin isimlerden biri olan Gazi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Kemal Görmez Türkiye'nin Siyasi ve İdari Yapısı hakkında bilgiler sundu. Türkiye'deki modernleşme sürecinin aşamaları ve modernleştirme çabaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Görmez , kuvvetler ayrığı prensibinin teorik ve pratik boyutlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Üç saat kadar süren eğitimin ardından eğitiminin bölge koordinatörü olan AK Parti İl Ar-Ge Başkanı Fevzi Likoğlu, Prof. Dr. Kemal Görmez'e hediye olarak Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye etti. Toplamda 40 ders eğitimin verileceği programda haftada iki gün ders verilecek. Yerel yönetimler konusunda uzman öğretim görevlilerinin vereceği toplam 20 saatlik teorik eğitimde, başarılı çalışmaları ile ön plana çıkmış belediye başkanları da çalışmaları hakkında tecrübelerini aktaracak. Deneyim Paylaşımı ve uzman eğitimciler tarafından verilecek olan Kişisel Gelişim bölümlerinin bitiminde ise yazılı sınav yapılacak. Kursun sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.
Ayrıca yazılı sınavda her bölgede ilk üçe girenlerin sertifikaları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?