3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'de kongre heyecanı

AKP Zonguldak il kongresine az bir süre kala, il başkanlığı için parti içi muhalefet ikinci liste hazırlamaya başladı. 

AKP Zonguldak İl Kongresi, 2 Haziran'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Kongreye, AKP Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun'nun tek listeyle gitmesi beklenirken, muhalefetin de ikinci liste hazırlığında olduğu belirtildi. 

Parti içi muhalefetin sözcüsü olduğunu ifade eden Turgut Hamzaçebi, partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, gölge başkan istemediklerini söyledi. Hamzaçebi, "İl başkanlığı için ikinci bir liste 2-3 gün sonra açıklanacak. Bu konuda benden sözcülük yapmamı istediler. Ben tabanın sözcüsüyüm" dedi. 

Parti içinde, kendini hizmete adamış çalışmaya sevdalı insanlar olmasına rağmen yönetimde bulunan birkaç kişinin arzusuna göre hareket edildiğini kaydeden Hamzaçebi, "Bu durum parti içinde ciddi rahatsızlıklara neden olmuştur. Başkanın çevresindeki 3-4 kişinin ihale peşinde koşması, hem partimize hem de Zonguldak'a zarar vermektedir. Bu rahatsızlığımızı başkana iletmemize rağmen onlardan vazgeçmeyeceğini söylemesi, taban olarak bizleri rahatsız etmiştir. Partiler kişinin değil, halkındır. Adalet ve Kalkınma Partisi olan partimizde, adalet unsurunun ortadan kalktığını görmekteyiz" dedi. 

Hamzaçebi, liste hazırlıklarının sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde de açıklama yapılacağını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 18:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?