3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'den Akbayram'a kınama

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ilçede konser veren ünlü ses sanatçısı Edip Akbayram'ı kınadıklarını bildirdi.


AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı, dönemin belediye başkanı olan ancak seçime bir ay kala bir operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan AK Partili Murat Sesli'nin davetini kabul etmeyen ünlü ses sanatçısı Edip Akbayram'ın şimdi 23 Nisan 2009 günü Çocuk Bayramı'nda ilçede konser vermesi nedeniyle kınadıklarını bildirdi.


AK Parti teşkilat tarafından yapılan açıklamada, "18 Haziran Ereğli'nin kurtuluşu ve Osmanlı Çileği Festivali kapsamında ses sanatçısı Edip Akbayram'ın menajerleri aracılığıyla anlaşması yapılmış, Kurtuluş Savaşı'nda ilk ve tek deniz savaşının yapıldığı Alemdar Destanı'nın yaşandığı Karadeniz Ereğli'nin kurtuluş gününde ve Osmanlı Çileği Kültür Festivali'nde sahne alması için davet edilmişti. Fakat adı geçen ses sanatçısı kendi siyasi çizgisi dışında olan AK Partili belediyelerin programlarına katılmama kararı aldığını açıklamıştı. Bu davranışı Ereğli halkına karşı bir hakaret içermektedir."
Açıklamada, Edip Akbayram'ın, halkımızı bütünleştiren müziği siyasi propaganda malzemesi yaptığı belirtilerek şöyle denildi: "18 Haziranda müziği siyasete alet ederek, Ereğlimize gelmeyen ve bugün CHP çatısı altındaki belediye etkinliğine katılmak üzere Ereğli'mize gelen Edip Akbayram'ı gösterdiği bu davranıştan dolayı kınıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu IP: 88.244.73.xxx Tarih : 24.04.2009 22:30:13

kınadığınızla kalırsınız:):)naapsaydı ya, diğer dönekler gibi yalakalığınızımı yapsaydı