3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'den icraatın içinden

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatı tarafından kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda 2007 yılında yapılan icraatlar değerlendirildi

Basın toplantısına AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Partili belde belediye başkanları, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ve AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı Yöneticileri katıldı.

Türkiye'de 2 kişiden 1'inin AK Parti'li olduğunu savunan Erdoğan, Genel seçimler ve referandum sonuçlarının 'güven ve istikrara devam' anlamına geldiğini kaydetti. Zonguldak'ın, Filyos projesinin yanı sıra, tersaneler, üniversite ve limanlar kenti olmasını hedeflediklerini anlatan Milletvekili Erdoğan, "bu yönde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Filyos projesine 7 firmanın başvurdu. Bu firmalarla gerek bakanlık düzeyinde, gerekse valilik düzeyinde irtibat sürüyor. En iyi şekilde pazarlık yapılacaktır" dedi.

2008 yılı bütçesinden 2 trilyon YTL'lik bir kaynağın KÖYDES ve BELDES projelerine aktarılacağını açıklayan Erdoğan, bu kaynağın 1.5 trilyonunun enerjide, kalan kısmının ise yol ve su çalışmalarında kullanılacağını belirtti. Milletvekili Erdoğan, Alaplı'ya da 531 dönümlük alana bir mendirek ve iki tersane yapılacağını belirtti.

Erdoğan "Bu alanın 80 dönümü mendirek, 230'ar dönümüne de iki tersane yapılacak. Ayrıca, liman ihtiyacımız var, 2008 yılı hedeflerimizin başında liman projesi de var. Bu konuda, sonuç alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bozhane'deki limanı, Ereğli-Alaplı arasına çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Zonguldak'ın, ülke ekonomisine katkı veren iller arasında 6. sırada yer aldığını belirterek, bunun geri dönüşümünün ise 5 kat altında gerçekleştiğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti:"Ankara'daki karne notumuz düşük. Bunun en önemli nedeninin TTK'dır. Bizim hiçbir kurum ve kuruluşa karşı art niyetimiz ve kaprisimiz yoktur. Bu kurumumuzdaki sıkıntılar da zamanla giderilecektir. "

"EREĞLİ BELEDİYESİ'Nİ AK PARTİ SAFLARINA KATACAĞIZ"
Milletvekili Erdoğan, "Ereğli Belediyesi'ni Fazlı Erdoğan yönetiyor" eleştirisine de, Posbıyık'ında, Sesli'nin de milletvekili olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Erdoğan, "Posbıyık, geçmişte Ereğli'ye güzel şeyler yapmıştır, kutluyoruz. Şuan biraz daha geriden bakıyor. 'Ah keşke 13 yıldır daha iyi hizmetler yapsaydım' diyordur kendisi. Posbıyık'ın söylemi doğrudur ve yerinde bir tespittir. Ben Halil Posbıyık'ın da milletvekiliyim Murat Sesli'nin de. Tüm halkımızın vekiliyim. Ereğli halkı adına projeleri varsa getirsinler, geciktikleri takdirde sorumluluk onlarındır" dedi.

2008 yılının en önemli ölçeklerinden birinin yerel yönetimler olduğunu vurgulayan Erdoğan, yerel seçimlerde Ereğli başta olmak üzere bir çok belediyeyi Ak Parti saflarına katarak, mevcut sayıyı daha yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Yerel seçimlerde çok sıkı bir çalışma yapacaklarını kaydeden Erdoğan, "Mevcut bin 875 AK Parti'li belediye bulunmaktadır. Bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle Ereğli Belediyesi'ni de AK Parti'li yapmak için sıkı bir çalışma yapacağız. Bu konuda İlçe Teşkilatı'na da büyük sorumluluk düşüyor. Ak Parti, ümit ediyoruz ki yerel seçimlerde çok sayıda aday adayı çıkaracaktır. Önemli olan aday adayı olmak değil, aday gösterilenin arkasında sağlam durmaktır. İşte bu nedenle ilçe teşkilatımız bu birlik ve beraberliği sağlamada oldukça özverili çalışmalıdır" dedi.

"TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ"
AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan, sınır ötesi operasyonla büyük darbe vuruludğunu kaydetti. Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonlarda teröre büyük bir darbe vuruldu. İnşallah bu beladan kurtulacağız. Geçmişten bu yana terörle mücadelede harcanan para ile 15 tane demir-çelik fabrikası kurulabilirdi. Günümüzde ekonomimizin zayıf olmasının nedenlerinden biri de budur" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin ise, 'Ereğli'ye çivi çakılmıyor' söylemlerine cevap verdi. İnsaflı konuşulmasını isteyen Şahin, yapıan icraatarı şöyle anlattı: "Son 4 yılda, 10 bin işsizin istihdam edildi. Bu arkadaşlarımızın evlerine ekmek girmesi bile teşkilat olarak bize yeter. Ancak, bunun yanı sıra OSB'deki çalışmaları, tersaneleri, sağlık ve eğitimde yapılan çalışmaları, köylerdeki çalışmalarımızı hiç mi görmüyorlar?. Ereğli Devlet Hastanesi'ne yoğun bakım ünitesi ve görüntüleme merkezi yaptık. Hastalarımız bundan böyle ilçe dışına çıkmayacak. Öğretmen evi çalışması devam ediyor. 4 yıllık Deniz İşlemeciliği Yüksek Okulu açtık. Köylerimizde 100 kilometre. asfalt yaptık. Özel sektörü teşvik ederek, istihdama katkı sağladık. Biz, tüm bu çalışmaları görmezden görenlere sadece 'insaf' diyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?