3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP’den TTK'ya ziyaret

AK PARTİ’DEN TTK GENEL MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve beraberindekiler TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, “Hiç kimsenin teknik emniyetten dolayı canı kaybı yaşamasına tahammülümüz yok” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve beraberindeki heyet TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette göreve atanan İnan’a başarı dileyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan şöyle konuştu:

“TTK Genel Müdürlüğü’ne atandınız. Bakanımızın bu kuruma ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Türkiye’ye 20 milyon ton kömür ihtiyacı varsa diğer bölgelerden de 10 milyon ton karşılanıyorsa geriye kalanı yurt dışından geliyor. En karlı ve dikkatli bir şekilde, emniyet tedbirlerini ve sağlığı, teknik emniyeti de esas almak kaydıyla çıkarmak istiyoruz. Enerji Bakanımızı ziyaret ettiğimiz sırada Bursa’daki göçüğü duyduk. Bakanımızın TTK elemanlarının oraya gönderilmesi talimatını verirken, hem teknik anlamda tecrübesi, bilgi, birikimi ve Türkiye’deki konumu TTK’nin her zaman tazeliğini koruyor. Bursa’da hayatını kaybeden 19 kardeşimize rahmet diliyoruz. Bu acıyı en çok hissedenlerden birisiyiz. Çünkü bölgemizde 5 bine yakın maden şehidi vermiş bir iliz. Bundan sonra özel sektörde ve kamuda olup bitenler karşısında çok dikkatli olmak lazım. Hiç kimsenin teknik emniyetten dolayı sıkıntıya, can kaybına tahammülümüz yok. Ocaklar da teknik emniyetten dolayı yetersizlik varsa bir an önce dizayn edilmesi lazım. Hiçbir kardeşimizin ocaklarda mağdur kalmasını hele ki grizu ve ona benzer durumlarla karşılaşmasını asla istemiyoruz. Kurumun, yeniden eleman alınabilmesi için yapılan yazışmaların takibini, üretimin arttırılmasını, ülkeye ve bölgeye faydalı olunması noktasında gerek hükümet olarak gerekse bölgenin seçilmiş milletvekili olarak teşkilatımızla beraber destek vermeye katkı sunmaya geldik.”

 908 KİŞİLİK TALEBİMİZ VAR

Gelişmiş teknolojiyi kullanarak ve yetişmiş insan gücüyle riskleri olduğu yerde bertaraf ettiklerini ifade eden TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, önümüzdeki yıl üretim noktasında çok iyi yerlere geleceklerini belirtti. Hazineden, yan sanatlarda çalıştırmak üzere 908 kişinin işe alınması noktasında talepte bulunduklarını belirten Genel Müdür İnan şunların kaydetti:

“Bu kurumun Türkiye için Türkiye madenciliği için ne kadar önemli olduğu Bursa’daki kaza vesilesiyle anlaşıldı. Bu kurum Türkiye’nin her zaman medarı iftarı olmaya devam edecektir. Çıkardığına ‘kömür’ demekte doğru değil, bence endüstrinin çok önemli bir hammaddesidir. Kömür olmadan demir-çelik üretemiyorsunuz. Bu da sadece Zonguldak’ta var. Fakat jeolojik şartlarımız maalesef çok ağır. İnsan gücüne dayalı üretim biçiminiz var. Dolayısıyla riskli bir işletme. Linyitte olan metan riskinin çok daha fazlası bizde var. Gelişmiş teknolojiyi kullanarak ve yetişmiş insan gücümüzle, mühendislerimizle bu riskleri olduğu yerde bertaraf ediyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha iyi üretim noktalarına geleceğiz. Hazineden, üretime lojistik destek veren yan sanatlarda çalıştırmak üzere 908 kişilik bir talebimiz var. Genel yatırım ve finansman kararnamesi çerçevesinde talebimiz var. Bu konuda benim Ankara’da görüşmelerim oldu. Birimleri, ilgilileri ikna etmeye uğraştık. Bir miktar mesafe aldığımızı düşünüyorum. Üç bin işçiyi aldık ama bir taraftan da kan kaybımız devam ediyor. Yıl sonuna kadar sanıyorum 700 işçimiz emekli olacak. Bunların yerine taze işçilerin yaptığımız talep neticesi istihdam edilmeleri gerekiyor. Kaza olmadığı zaman zaten kömür üretilir. Motivasyon en üst seviyeye çıkar.”

AK PARTİ’DEN TTK GENEL MÜDÜRÜ’NE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 18:19:02
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 21:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?