3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Akpınar, velileri uyardı

Ereğli Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar bir açıklama yaparak okul öncesi eğitim, e-kayıt hakkında vatandaşlara bilgiler verdi.


Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar yaptığı açıklamada bu yıl 32 ilde okul öncesi eğitimin zorunlu hale geldiğini söyledi. Okul öncesi eğitimin çocukların geleceği bakımında çok önemli olduğunu söyleyen Akpınar, “Bakanlığımız önümüzdeki yılı eğitim yılı olarak ilan etti. Bakanımızın bize gönderdiği 53 nolu genelgesiyle okul öncesi eğitimin tüm yurdumuzda yaygınlaştırılmasını istiyor. Bu konuda talimatları var. Bildiğiniz gibi kamuoyunda da gündeme geldi. Önümüzdeki yıl 32 ilde okul öncesi eğitim zorunlu hale geldi.

Bu iller arasında Zonguldak ilimizi yok ama biz il olarak ta ilçe olarak ta okul öncesi eğitim konusunda yaygınlaştırmak için ciddi çaba içersindeyiz. 2005 yılında ilçemizden 700 civarında okul öncesi öğrencimizi vardı. Bu yıl biz bu sayıyı 1415’e kadar çıkardık. Yani üç katın üzerinde bir artış gerçekleştirdik. Şuanda ilçemizde okul öncesi eğitimde 5 yaş grubunda okula gitme oranı yüzde ellinin üzerindedir.

Bu sayıyı biz bu yıl yukarılara çekmek için gerek ilçe merkezinde gerek kırsal alanda, beldelerimizde ve köylerimizde yeni ana sınıfları açacağız. Bu konuda yoğun bir çalışmamız devam ediyor. Ben Ereğli halkından tüm çocuklarını en yakınında bulundukları bir ana sınıfına okul öncesi eğitim kurumuna çocuklarını kayıt yaptırmalarını istiyorum. Çünkü bütün eğitim uzmanları bunu belirtiyorlar ki okul öncesi eğitim çocuğun gelecekteki hayata hazırlanmasında eğitimindeki kalitesinin artırılmasında çok önemli bir yer arz ediyor. Bizler bu konuda çok büyük ücretlerde alınmıyor” dedi.


“ÖĞRENCİ KAYITLARI İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK”
Son günlerde tüm yurtta olduğu gibi Ereğli ilçesinde de öğrenci kayıtları veliler arasında gündemde olduğunu söyleyen Akpınar şöyle devam etti:
“Bakanlığımız bu yıl öğrenci kayıtların bir adım daha ileriye attı ve tüm ilköğretim okullarımızda öğrenci kayıtları ve ortaöğretim okullarında e-kayıt dediğimiz internet üzerinden kayıt yapılacak. Öğrenci velilerinin şuan hiçbir okula başvuru yapmalarına gerek yok. Haziran’ın sonu itibariyle bakanlığımız tek seferde öğrencilerimizin oturduğu yere göre ikametgahlarına göre sanal ortamda ön kayıtlarını yapmış olacak. Bu konuda hiçbir velimiz kaygı duymasın hiçbir endişe duymasınlar çünkü ben ilçemizin bir öğretmeni bir milli eğitim müdürü olarak şunu ifade etmek istiyorum. Tüm okullarımız samimiyetle söylüyorum. Gerek sınavlarda gerek, kültürel ve sportif yarışmalarda ve çocuklarımızı hayata hazırlamada hiçbiri birbirinden farkı yok. Temmuz ayının ilk haftasında çocuklarının hangi okulda eğitim göreceği okul kapılarına asılan listelerle öğrenecekler.

Oradan öğrencilerimizin kesin kayıtlarını yaptıracaklar. Ortaöğretimde de yani liselerde de kayıtlar aynı şekilde olacaklar bu konuda da sınavsız öğrenci alan okullarda da bulundukları alana göre kayıtlar sanal ortamda gerçekleştirilecek. Bizim bu konuda hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hiçbir velimizin ben mağdur olmayacağı düşüncesindeyim. 2005 yılında Ereğli’de ben İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladım. İlk yıl tüm okul müdürlerimize Okullarımızda toplam kalite anlayışı çerçevesinde yönetim sergilemeleri gerektiğini belirterek bu konuda tüm müdürlerimize eğitim verdik.

2006 yılı itibariyle Bakanlığımızın her yıl yaptığı toplam kalite ödül sürecine katılmalarını istedik. İlk yıl bir okulumuz ilk yirmiye girdi. Geçen yıl yine Ticaret Meslek Lisesi ilk onaltıya girdi. Bu sene ise Toplam Kalite En İyi ekip dalında Anadolu Meslek lisesinde bir ekibimiz Türkiye’de ilk üçe girdi. Geçen hafta Çarşamba günü bakanlığımız Başkent Öğretmen evinde ödül töreni yaptı. Türkiye’den gelen tüm okullar arasında Kdz. Ereğli’mizden bir okulumuz olması gerçekten hem beni hem eğitim camiamızı, tüm eğitim camiamızı ve tüm eğitim camiamızı Ereğli halkını ben memnun etti görüşündeyim. Artık hedefimiz Türkiye birinciliğidir. Şuan tüm okullarımız hazırlıklarını yapıyorlar.”

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 18:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?