3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'li eski başkan aklandı

AK PARTİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AKLANDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanıyken usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yargılanan Murat Sesli, basın mensuplarına dağıttığı Cumhuriyet Savcısı belgesiyle “Benim belediyeden aklandığımın belgesidir. Ağız konuşmuyor, belge konuşuyor” diyerek komplo düzenlendiğini vurguladı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanıyken ihalelere fesat karıştırmak ve usulsüzlük yapmak suçlamasıyla tutuklanan ve seçime giremeyen Murat Sesli, düzenlediği basın toplantısında müfettiş raporunu açıkladı. Başbakanın adaylığını açıklamasının üzerinden 8 gün geçmesinin ardından komploya uğrayarak hapse girdiğini ifade eden Sesli, adaletin müfettiş raporuyla yerine geldiğini vurguladı. Türk adaleti ve yüce adaletinin tecelli ettiğini söyleyen Murat Sesli, yargılandığı mahkemenin görevlendirdiği müfettişlerin 2008 yılına ait ihale, kiralama, idari yaptırım kararlarını incelenmesi sonucu aklandığını belirtti. Suçlamadan 2 sene sonra karar verildiğine dikkat çeken Sesli, inceleme sonucunun mahkemeye gönderildiğini ifade ederek, “Görev yaptığım sürece ne metre ne namertte yedirmedim. Hiçbir usulsüzlük yapmadım. Sonuçta aklandım. Ama benim üzüldüğüm, ben bu uğurda babamı kaybettim, annem felç geçirdi. Ailem psikolojik tedavi görür hale geldi. Bu komployu düzenleyenler ilahi adalete hesap verecekler. Bu belge, belediyeden aklandığımın belgesidir. Ağız konuşmuyor, belge konuşuyor” dedi.

“2014 YILINDA BAŞKANLIĞA ADAYIM”

Milletvekili adayı olmadığını söyleyen eski Başkan Murat Sesli, “2014 yılında başkanlık seçiminde adayım. Ereğli 2. sırayı her zaman hak etmiştir. 1. Sırası çoktan hak eden Fazlı Erdoğan’ın bir dönem daha Milletvekili olmasını istiyorum” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın CHP’den Milletvekili adayı olacağına inanmadığını söyleyen Murat Sesli, “Söz namustur. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesi Halil başkan ‘Bana oy verirseniz bir daha Milletvekilliği için istifa etmeyeceğim. Ereğli Belediye Başkanlığı Milletvekilliğinden üstünmüş’ diyerek oy istedi. Belediye Başkanımız namusludur. Bizim tanıdığımız başkan özünü yemez, istifa etmez” dedi.

Seçime giremediğinden “Benim muhatabım Murat Sesli” diyen Halil Posbıyık ile seçimde yarışamadıklarını hatırlatan Murat Sesli, “Şimdi varım. 2014 yılında, devam ederse karşılıklı seçime gireriz” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sesli, komployu düzenleyenleri zamanında gelince açıklayacağını belirterek, “Her ailede çürük olduğu gibi bizim içimizde de vardır. Murat Sesli’yi kullanamayacaklarını anlayanların oyunu bu. Benim parti ve genel merkezle hiçbir sorunum yok. Fazlı Erdoğan’ın yanındayım” dedi.

AK PARTİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI AKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 15:35:02
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?