3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

AKP'li vekil ile CHP'li aday tartıştı

Kdz. Ereğli'de bir mobilya mağazasının açılışına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık açılışın ardından birbirileriyle tartıştı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Devrim Bulvarı'nda açılışı gerçekleştirilen Divan Mobilya'nın açılış törenine katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve eski Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halli Posbıyık, mağazanın açılışının ardından birbirleriyle tartıştı. Mağazanın açılışına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, DSP Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, AK Parti Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından davetliler mağaza içerisine girerek, mağazayı gezmeye başladı. Açılışın gerçekleştirilmesinin ardından, mağaza içerisine giren konuklardan CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, "Hayırlı olsun. Kısmet de ağızda kalmasın tatbikatta da olsun. Birbirimize nazik davranalım. Birbirimiz için müfettişler, hapishaneler, tutuklamalar olmasın. Sadece lafta değil, sözde değil özde olsun. Arkadan kuyular kazılmasın" dedi.

Bunun üzerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Ne demek istiyorsun?" diye sordu. Posbıyık'ın, "Ben doğruları biliyorum. Kimlerin film çevirdiğini biliyorum. Kimlerin kargaşa oluşturduğunu biliyorum bu memlekette. Dumanını çıkardınız bu memleketin be" şeklindeki yanıtı üzerine Erdoğan, "Göndereni de getireni de Allah kahretsin. Var mı böyle bir şey ya" dedi.
Ardından Halil Posbıyık, "Evet kahretsin" dedikten sonra Milletvekili Erdoğan, "Kahretsin, ben içimden gelerek söylüyorum. Benim bu konuda bir müdahalem varsa, Allah beni kahretsin. Lütfen ya. Şova gerek yok" diye konuştu.
Posbıyık Erdoğan'a, "Hapishaneye gitsem de bu seçimi götüreceğim. Ereğli'yi cezaevinden de yönetirim" şeklinde yanıt verirken, DSP Ereğli Belediye Meclis Üyesi adayı Şenol Azman da Posbıyık'a, "15 yıldır yalan söylüyorsun bu halka" diye seslendi.

Yaşanan tartışmanın ardından CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık mağazadan ayrıldı. Uzun süredir AK Parti Milletvekili Fazlı Erdoğan ve CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık arasında tartışmalar yaşanırken, Halil Posbıyık yaklaşık 3 hafta önce Fazlı Erdoğan'a "Açık Mektup" yazarak tartışmalara neden olmuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?