7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Alan’dan, vatandaşlara teşekkür

ALAN’DAN, VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, kan bağışı konusunda bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

2005 yılında Türkiye’de uygulanan işbirliği protokolleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Dr. Ömer Selim Alan, sorunsuz bir şekilde bölgedeki kan ihtiyacını karşıladıklarını dile getirdi. Depoda kan olduğunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara kolaylıkla ulaşarak kan temin edildiğini dile getiren Alan şöyle dedi:

“2005 Haziran ayında Zonguldak ve Bartın’da bulunan sağlık kuruluşları ile güvenli kan temini konusunda tüm Türkiye’de uygulanan işbirliği protokolleri imzaladık ve o gün bu gündür sorunsuz şekilde bölgemizde kan ihtiyacını karşılamaktayız. Geriye tek bir şey kalıyor. Vatandaşlarımızın sağlıkları elverdiği zamanlarda 15 dakika ayırarak gönüllü ve düzenli olarak kan bağışlamasıdır. Hava sıcaklıklarının aşırı yüksekliği yanında bölgemizde nem oranının da fazla olması hepimizi etkiliyor. Vatandaşlarımızın gündüz sıcaklarında genelde sahil şeritlerinde olması, genelde akşam serin saatlerde dışarı çıkmaları kan bağış sayılarımızı bir miktar düşürüyor. Hemen önümüzdeki günlerde Ramazan ayının da başlamasıyla düşüşler olacaktır. Bizler kan merkezi olarak önlemlerimizi aldık. Özellikle Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerimiz bu 2 aylık periyotta bizlere çok destek oldular. Haziran ayı sonunda Alaplı Emniyet Teşkilatı ile yaptığımız kan bağış kampanyasında ilke imza atarak 200 üniteyi aşkın kan bağışı yapıldı. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Gökhan Öztürk anısına yaptığımız kampanyada 150 üniteye yakın kan bağışında bulunuldu. Kdz. Ereğli Beşiktaşlılar Derneği ile yaptığımız kampanyasında da 100 üniteyi aşkın kan topladık. Umuyorum ki bu tip kampanyalar diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil eder, bizler de aldığımız kan bağışlarını ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırarak onların tekrar yaşama tutunmalarına yardımcı oluruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 16:47:00
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?