3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı Belediye Meclisi toplandı

Alaplı Belediyesi yeni dönem ilk Belediye Meclisi Toplantısı’nın birinci görüşmesi tamamlandı.


Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu başkanlığında, Belediye Çaybahçesi’nde yapılan yeni dönemin ilk Belediye Meclisi Toplantısı saat14.00’de başladı.

Bir önerge maddesi ile birlikte toplam 12 gündem maddesinin görüşüldüğü ve tüm Belediye Meclisi Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, tüm kararlar oybirliğiyle alındı. Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda, kapalı oylama ile, Meclis Birinci Başkan Vekilliği’ne Erol Tunçkaya, ikinci Başkan Vekilliğine de Sefa Çakır seçildi.

Yine kapalı oylama ile yapılan seçimlerde, Meclis Katipliği Asil Üyeliklerine, Serdar Akyol ve Emine Çift seçilirken, Meclis Katipliği Yedek Üyeliklerine İbrahim Şengün ve Dürdane An Köse, Encümen Üyeliklerine de İbrahim Şengün ve Dürdane An Köse seçildi. Açık oylama ile yapılan seçimlerde, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine, Serdar Akyol, Hasan Demir, Emine Çift, İbrahim Şengün ve Dürdane An Köse seçilirken, İmar Komisyonu Üyeliklerine, Hasan Ergin, Saliha Sanlı, Mehmet Yaman, Erol Tunçkaya ve Sefa Çakır, Zonguldak Turizm Altyapı Hizmet Birliği Üyeliğine Emine Çift, İl Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği Asil Üyeliğine Erol Tunçkaya, yedek üyeliğine Sefa Çakır seçildi. Belediye Meclisi 2008 yılı Faaliyet Raporu’nu devam edecek toplantıda görüşmeyi oybirliğiyle kararlaştırırken, Meclis Üyelerine Ödenecek Huzur Haklarını da, oybirliğiyle, Belediye Başkanı ödeneği bir günlük brüt bedelinin 1/3’ü oranı olan 47.56 TL olarak belirledi.

Belediye Meclisi Toplantısı’nda, 2008 yılı Denetim Komisyonu Raporu da okunarak, Belediye Meclisi Üyelerine bilgi verildi. Toplantıda, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu tarafından teklif edilen, yapımı devam eden Şehir Parkı’na, Dr. Ahmet Acar Şehir Parkı adının verilmesiyle ilgili önerge maddesi de, karşılıklı fikir alışverişinin ardından, görüşülmesine devam edilmek üzere, devam edecek Belediye Meclisi Toplantısı’na bırakıldı.


Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci ve son görüşmesini, 10 Nisan 2009 Cuma günü Belediye Çaybahçesi Toplantı Salonu’nda yapacak, toplantı saat14.00’de başlayacak.

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?