3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı Deresi çöplüğe döndü

Alaplı ilçesi kent merkezinden geçen Alaplı Deresi'nde şehre su pompalanan alanlarda dökülen çöpler insan sağlığını tehdit ediyor.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesi kent merkezinden geçen Alaplı Deresi insan sağlığını tehdit ediyor. Vatandaşlar tarafından dereye dökülen çöpler ve tıbbi atıklar tehlikeye neden oluyor. Su pompalama alanlarının çöp merkezi haline gelmesi ile adeta suyu çamurlu bir şekilde akan derede bir an önce önlem alınması isteniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Mustafa Türkoğlu, dereye dökülen çöplerin çevre kirliliğine ve doğal hayatı ve insan hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek yetkilileri göreve çağırdıklarını bildirdi Türkoğlu, ”Bir zamanlar içinde yüzülen ve balık avlanan deremiz şimdilerde çöp merkezi haline gelmiş durumda. İlçemize bu dereden su pompalanıyor. Dolayısıyla ilçe halkımız bu suyu içiyor. Şu anda derede su yatakları adeta birer mikrop saçan çöp merkezi haline gelmiştir. Biz Çevre Koruma Derneği olarak halkımızın sağlığını olumsuz etkileyecek olan bu konuyla ilçe yöneticilerimizin ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 22:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 88.254.92.xxx Tarih : 2.06.2009 23:52:01

yazıklar olsun rastgele her tarafaçöp atnlara.böyle insanlar yüzünden derelerimiz ve denizlerimiz çöplük haline geliyor.ondan sonra aynı kişiler balıkların sayısının ve çeşidinin azalmasından şikayet ediyor,bütün bunlar sizin gibi pislikler yüzünden oluyor.bu arada hükümete ve yerel yönetimlere büyük görev düşüyor.her yerleşim biriminde insanlara çöplerini atabilecekleri alanlar gösterin.çevre temizliğini ve sevgisini daha anaokulundan itibaren çocuklarımıza verin.