3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı OSB yönetimi toplandı

Alaplı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Kaymakam Aydın Memük Başkanlığında toplanarak OSB'deki son gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yaptı.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesi OSB Yönetim Kurulu Alaplı Kaymakamı ve Alaplı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Memük Başkanlığında toplanarak Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Öztürk Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Alaplı OSB'deki son gelişmeler hakkında durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda konuşma yapan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, bugüne kadar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gönderilen 2 milyon 880 bin TL ile şu ana kadar 563 dönüm alanın kamulaştırılarak bedellerinin hak sahiplerine ödendiğini ve Alaplı OSB adına tapuya tescil ettirildiğini belirtti. Memük, geri kalan 250 dönüm alanında kamulaştırma çalışmalarının yönetim kurulu nezaretinde OSB Müdürlüğü tarafından takip edildiğini ve devam ettiğini belirtti. Memük, "2009 yılı sonu itibari ile 250 dönüm alanın kamulaştırılmasının bitecek. Alt yapıya hazır hale getirilerek 813 dönümlük alanın yatırımcılara hazır hale gelecek" dedi.


OSB'de arsaları bulunan hak sahiplerinin biran önce OSB Müdürlüğü'ne müracaat ederek arsalarının bedellerini almaları çağrısında bulunan Memük, Alaplı OSB'nin son birkaç yıl içerisinde hızlı bir yol aldığını OSB'nin tamamlanması ile birlikte bölgede işsizliğin büyük ölçüde azalmasını beklediklerini kaydetti. Memük, "Alaplı OSB'nin şu aşamaya gelmesinde büyük katkıları olan başta TBMM Başkanımız Köksal Toptan olmak üzere Zonguldak milletvekilleri, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Öztürk,Yönetim Kurulu Üyeleri'ne, OSB Müdür Vekili Taner Arslan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 12:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?