7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Alaplı sınırları genişleyecek

ALAPLI SINIRLARI GENİŞLEYECEK

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçede imar alanı, yeşil alan kalmadığını ilçenin küçüldüğünü belirterek, en büyük hedeflerinin belediye sınırlarını genişletmek olduğunu söyledi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediye olarak ilçenin sınırlarının genişletilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda İncivez köyü, Okçular köyü, Aşağıdoğancılar köyü ve Kılçak köyünün belediye sınırlarına dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

TOKİ Yenimahalle'yi belediye sınırlarında dahil ettiklerini Aşağıdoğancılar köyünden kapalı pazaryerine kadar olan alanda referandum yapacaklarını belirten Çimenoğlu, “Bizim asıl hedefimiz Alaplı'nın büyümesi. Çünkü Alaplı'da imar alanı kalmadı, inşaat alanı ve yeşil alan kalmadı. İlçemiz küçüldü. Ne yapmamız gerekiyor Alaplı için; bana sorarsanız, bana çok kızıyorlar ama İncivez köyü, Okçular köyü, Aşağıdoğancılar köyü ve Kılçak köyü bu bölgenin belediye sınırları içerisine girmesi gerekiyor. Ama köylüler istemiyor. Köylü istemiyorsa zorla güzellik olmaz. Bizde kendi mücavir alanlarımızda referandum yaparak belediye sınırlarımızı büyütüyoruz. TOKİ Yenimahalle'yi belediye sınırlarına dahil ettik. Şimdi de Aşağıdoğancılar köyünde kapalı pazaryerine kadar olan alanda referandum yapacağız. Ayrıca Fatih Mahallesi'ni de belediye sınırlarında dahil edeceğiz. Köylülerimizin belediye sınırlarına dahil edilmesi noktasındaki korkuları benim gözlemlediğim kadarı ile Alaplı'da kooperatifler kurulurken toplu konut yapılırken vatandaşlarımızın arazisi toplu konut alanına gitmiş. İstimlak edilmiş. Herkes de bu korku var. Birinci korku biz belediyeye girersek gene arazilerimiz toplu konuta gidecek biz mağdur olacağız endişesi var. Aslında tam tersine belediyeye girerlerse ve araziler imara açılırsa vatandaşımızın elindeki arsalar değerlenecek. Şimdi eskisi gibi kimse gelip toplu konut yapmıyor. Siz kendiniz imarlı arsanızı müteahhide vereceksiniz arsanıza karşılık daire ve bina sahibi olacaksınız. İkinci bir korku ise, Alaplı Belediyesi ilk önce kendisini düzeltsin, yollarlı perişan, çocuk parkları yok. Daha kendi yolunu yapamayan bir belediye bizim yollarımızı nasıl yapacak korkusu var. Biz önce bu güvenceyi vermemiz gerekiyor. Üçüncü bir korku ise köylülük var. Köylülerimiz biz belediye sınırlarına dahil edilirsek hayvan beslemeyeceğiz. Meyve sebze yetiştiremeyeceğiz korkusu var. Aslında böyle bir şey söz konusu değil. Ben Alaplı'yı sevmek lafla olmamalı diye düşünüyorum. Hepimiz köyümüzü seviyoruz. Köyümüzü sevmek ayrı bir şey Alaplı'mızı sevmek ayrı bir şey, bizim köylerimiz Alaplı'nın bir parçası, hedefimiz Alaplı'nın büyümesi ise gerisi teferruattır diye düşünüyorum. Ama bu zorla olmayacak bir şey tamamen herkesin rızası ile olacak iş” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:45:04
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 18:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?