3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı sorunlarına çözüm arıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediye Meclis toplantısı 2 gündem ile görüşülerek tamamlandı.

Başkan Ekrem Yazıcı, ilçenin halletmesi gereken 9 sorununu meclis üyelerine aktardı.


Toplantının resmi açılışından önce Belediye Meclisi Üyelerine son Belediye Meclisi toplantısından bu yana meydana gelen gelişmelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, İller Bankası tarafından çalışmaları yürütülen iki içme suyu kuyusundan birinin sondaj çalışmalarının yarısının tamamlandığını, diğerinin ise iki hafta sonra sondaj çalışmasına başlanacağını bildirdi.

Yazıcı, açılacak iki içme suyu kuyusundan biri ile OSB'nin, diğeriyle de su verilmesi kararlaştırılan köylerin içme suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi. Belediye Başkanı Yazıcı, Belediye'nin SSK, Maliye ve BEDAŞ'a olan borçlarının da yeniden yapılandırıldığını kaydetti. Alaplı'da 680 civarında fakir tespit edildiğini ve fakirlere gıda yardımı yapılacağını da ifade eden Yazıcı, aşevinde de her akşam 250 vatandaşa yemek verildiğini vurguladı.

Erdemir başta olmak üzere tüm sponsor kurumlara yardımlarından dolayı teşekkür eden Yazıcı, ilçenin öncelikli 9 sorununu da, "Çakıl ocağının geleceği, derenin temizlenmesi, Taşbaşı mevkiinde göçen karayolunun durumu, çim futbol sahasının tribün inşaatı ve diğer eksiklerinin giderilmesi, TOKİ konutlarının elektrik, kanalizasyon, yol, köprü gibi alt ve üst yapı eksiklerinin giderilmesi, Fatih Mahallesi'ne köprü yapılması, Tersane inşaatına bir an önce başlanması, Diyaliz Ünitesinin bir an önce hizmete girmesi ve dolgu alanını ile ilgili gelişmeler" olarak sıraladı.


Yazıcı, belediyenin yürüttüğü dolgu alanı çalışmalarıyla ilgili bazı gelişmeler olduğunu, tersane tahsis onaylarının da alındığını ve Ramazan ayı içerisinde dolgu çalışmalarına başlanmasının beklendiğini bildirdi. Yazıcı, dere temizliği için de DSİ ekiplerinin üç gün önce geldiğini belirterek, TOKİ konutlarının da bir ay içinde iskana açılmasını beklediklerini ifade etti. Fatih Mahallesi'ne yapılacak köprünün giriş-çıkış ayaklarını belediye olarak yapmaya hazır olduklarını da belirten Yazıcı, "Sayın Valimiz de bu konunun üzerinde duruyor" dedi.


Yazıcı'nın Meclis üyelerini bilgilendirmesinin ardından başlayan toplantının ikinci ve son gündem maddesinde yer alan "Revizyon imar planlarına yapılan itirazların görüşülmesi" İmar Komisyonu'na havale edildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 20:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?