3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da atık pil toplama kampanyası

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi belediyesi, Taşınabilir Pil üreticileri Derneği'nden aldığı Atık Pil Toplama Bidonlarını, öğrencilerin de katılımını sağlamak amacıyla okullara dağıttı.

Alaplı Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)'nin katkıları ile başlattığı "Atık Pil Toplama Kampanyası"na ilçe merkezinden okulların da katıldığı belirtildi. Taşınabilir Pil üreticileri Derneği'nden alınan Atık Pil Toplama Bidonları, öğrencilerin de katılımını sağlamak amacıyla okullara dağıtıldı.

Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eren, Belediye Çevre Park ve Bahçeler Amiri Metin Özdin ile birlikte, Atık Pil Toplama Bidonlarını okul idarecilerine teslim ederek kampanya ile ilgili bilgi verdiler. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Eren, kullanım ömrünü tamamlamış atık pillerin çevre için çok zararlı olduğunu belirterek, atık pillerin çevreye atılmamasının bu açıdan büyük önem taşıdığını hatırlattı.

Eren, atık pillerin içindeki bir takım metallerin geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye de kazandırıldığını belirterek, kampanyaya en çok atık pille katılan okullara da bir takım ödüller verileceğini bildirdi. Okulların kampanyaya ilgi göstereceğinden kuşkusu olmadığını da belirten Eren, bu kampanyanın aynı zamanda öğrencilerin çevre bilincini artıracağını da sözlerine ekledi. Okul idarecileri de, kendilerinin de zaman zaman okullarında atık pillerin toplanmasıyla ilgili kampanyalar başlattıklarını belirterek, kampanyanın hedefine ulaşması için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 12:43:55
Güncelleme :5 Ocak 2009 Pazartesi 12:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEDAT AKTÜRK IP: 88.242.19.xxx Tarih : 6.01.2009 00:22:16

Alaplı'yı gelip bir görseniz. İnanın oturur ağlarsınız. Her yer perişan pislik içinde. ilçe çamur içinde. Acaba her şey süperde iş atık pil toplamaya mı gelmiş... yazık yazık...