3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da Belediye Meclisi toplandı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Belediyesi, Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk görüşmesi tamamlandı.


Belediye Meclisi Toplantı Salonunda, gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Sabit Bağ başkanlık yaptı. Kasım ayı Belediye Meclisi Olağan Toplantısı ilk görüşmesinde Belediye'nin 2009 Yılı Mali Yılı Bütçe Kararnamesi ve Tahmini Gelir Gider Bütçesi, üzerinde çalışılmak üzere oybirliğiyle Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Gündemde bulunan bir diğer madde, Balıkçı Barınağı Dolgu İmar Planı da, üzerinde çalışılmak üzere yine oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Konu ile ilgili Belediye Meclisi Üyeleri'ni bilgilendiren Belediye Başkan Vekili Sabit Bağ, balıkçı barınakları dolgu imar planlarının Bakanlığın onayına tabi olduğunu ancak Belediye sınırları içinde olan balıkçı barınaklarının imar planından Bakanlığı'n görüş istediğini, Alaplı Belediyesi'nden de Belediye sınırları içerisinde yer alan Alaplı Balıkçı Barınağı'nın imar planıyla ilgili görüş istendiğini ifade etti.

Kasım ayı olağan Belediye Meclisi Toplantısının ilk görüşmesinde, Belediye Meclisi Üyeleri tarafından Meclis Başkanlığı'na verilen önergeler üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu. Mecliste görüşülmesi kabul edilen önergeler arasında yer alan, "Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ne verilen su için ayrı bir su deposu yapılması" teklifi üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Bilgi verme içerikli olduğu için oylama yapılmayan önerge maddesi ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyeleri'ni bilgilendiren Belediye Başkan Vekili Sabit Bağ, yeni açılan iki adet içme suyu kuyusunun da hizmete girmesiyle ilçenin su sıkıntısı çekmeyeceğinin hesaplandığını ancak verilen önergedeki teklif üzerinde alternatif çalışmalar yapılabileceğini bildirdi. "Otopark olarak kullanılmakta olan eski açık pazaryerinin zemininin düzeltilmesine" ilişkin önerge teklifi ise karşılıklı fikir alışverişi neticesinde meclis gündemine alınmaya gerek duyulmaksızın gerekli çalışmanın yapılması üzerinde görüş birliğine varılarak sonuçlandırıldı.


Oybirliği ile meclis gündemine alınan "Tepekent Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) karşısındaki 5 bin 103 metrekare belediye arsasının Kız Yetiştirme Yurdu yapılmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne tahsisi de karşılıklı fikir alışverişinin ardından oy çokluğuyla kabul edildi. Konu ile ilgili olarak Belediye Meclisi Üyeleri'ni bilgilendiren toplantı başkanı Sabit Bağ söz konusu alanda, ilgili kurumların teknik ekiplerince gerekli incelemenin yapıldığını ve Kız Yetiştirme Yurdu yapılması için uygunluğuna karar verildiğini, aynı ada içinde bulunan 583 metrekare hazine arazisinin de dahil edilmesiyle toplam 5 bin 700 metrekare alanın Kız Yetiştirme Yurdu binası olarak tahsis edilmiş olunacağını bildirdi.
Belediye Meclisi, ikinci görüşmesini 21 Kasım 2008 tarihinde yapmayı, komisyon toplantılarına da Perşembe gününden itibaren başlanmasını kararlaştırdı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?