3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da bilgi yarışması

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Yaz Kur'an Kursları arası ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlendi.


Alaplı İlçe Müftülüğü'nün teşviki ve öncülüğünde Mollabey Düğün Salonu'nda Yaz Kur'an Kursları arası ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlendi. Yarışmaya, Mollabey, Hasanlı köyü Abacılar, Hasanlı köyü Çamcılar, Aşağıdağ köyü merkez, Çay köyü ve Gürpınar köyü Çobanlar Mahallesi yaz kuran kursu öğrencileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Hasanlı köyü Abacılar öğrencilerinden Anıl Şen Kur'an-ı Kerim okudu ve meali verildi.

Yaz Kur'an kursları öğrencileri adına Aşağı Dağ köyü Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinden Funda Ersöz açılış konuşması yaptı. İlçe Müftüsü Hüseyin Baş'ın konuşmasının ardından 30 adet sorudan oluşan bilgi yarışmasına geçildi. Bilgi yarışmasında 20 soru sonrasında ara verildi. Verilen arada Mollabey Yaz Kur'an Kursu öğrencileri ilahi söyledikten sonra, yarışmanın ardından Yaz Kur'an Kursları voleybol turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmada 30 soru bitiminden sonra eşit kalan kurslar için 4'er adet soru soruldu. Ek soruların ardından, yarışmada birinciliği Çayköy Okul Mahallesi, ikinciliği Aşağıdağ köyü ve Mollabey beraber paylaşırken, üçüncülüğü Hasanlı Abacılar, dördüncülüğü Hasanlı Çamcılar, beşinciliği Gürpınar köyü Çobanlar Mahallesi Kur'an Kursu elde eti. Yarışmada birinciliği kazan Kur'an Kursuna, 4'er adet çeyrek altın, 50 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye 40 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi.

İkinci olan Kur'an Kursuna her bir öğrenciye ayakkabı, 40 TL'lik kırtasiye çeki ile her bir öğrenciye 30 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi. Üçüncü olan kuran kursu öğrencilerine saat, 30 TL'lik kırtasiye çeki ile 20 TL'lik hediye çeki ve kitap seti hediye edildi. Dördüncü olan Kur'an Kursu öğrencilerine, 25 TL'lik kırtasiye çeki ile saat hediye edilirken, beşinci olan Kur'an Kursu öğrencilerine ise, 25 TL'lik kırtasiye çeki ile kitap seti hediye edildi.
Yarışmada dereceye giren Kur'an Kurslarına ödülleri İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve din görevlileri tarafından verildi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 15:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?