3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da kundakçılar yakalandı

Alaplı ilçesinde meydana gelen Bar yangını olayında araştırma yapan emniyet güçleri Bar'ın kundaklandığını tespit etti.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 2 gün önce Bar yangını meydana geldi. Bar yangının ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarını inceledi.

Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler Bar'ın M.U. ve A.K. tarafından benzin dökülerek yakıldığını tespit etti. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülen operasyon kapsamında iki zanlı ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette İfadeleri alınan iki zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak ceza evine konuldu.

Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından da konuyla ilgili açıklama yapılarak, "11.08.2009 günü saat:05.40 sıralarında idaremiz dere boyunda faaliyette bulunan bir işyerinin tamamen diğer işyerinin ise kısmen yanması olayı ile ilgili yapılan araştırma ve incelemede, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından güvenlik amaçlı yerleştirilen kameralardan yanan iş yerleri ve çevresini gösteren kamera kayıtlarının incelenmesinde, sabah saatlerinde bir kişinin uzun saçlı diğerinin ise şapkalı ve eldivenli olarak saklandıkları yerden çıkarak ellerinde bir bidonla iş yerinin önüne geldikleri daha sonra cam ve kapıları tekmeleyerek kırdıkları ve ellerindeki bidonu içeriye doğru boşaltarak çakmak ile ateşleyerek olay yerinden süratle kaçtıkları tespit edilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan özel bir ekip tarafından elde edilen görüntüler ve daha öncesinde işyeri önünde meydana gelen tartışma olayında bulunan taraflar üzerinde yapılan geniş çaplı incelemeler sonucunda şüpheliler M.U. ve A.K.oldukları tespit edilerek olayda kullandıkları çakmak, peruk ve kıyafetleri ile birlikte yakalanmışlardır. Yapılan sorguluma da her iki şahıs işledikleri suçu itiraf etmişler, bu konuda düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuşlardır" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?