4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Alaplı'da 'Modern Kentleşme' işbirliği

Zonguldak'ın Alaplı İlçe Belediyesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü arasında, sahilin ve ilçenin modern kentsel tasarımını ve projesini çıkarmak amacıyla işbirliği anlaşması yapıldı. 

Alaplı'nın kentsel tasarımı ve projesini çıkarmak amacıyla, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güzin Onuk'un başkanlığında 12 kişilik bir heyet oluşturuldu. Heyet, 2 gündür Alaplı'da incelemelerde bulunuyor. Alaplı Canlı Alabalık Tesisleri'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Güzin Konuk, Yrd. Doç. Dr. Teoman Tekinoğlu, Yrd. Doç. Dr. Erdem Erbaş, Yrd. Doç. Dr. Pelin Gökgür, Yrd. Doç. Dr. Bilge Alpay, Araştırma Görevlisi Müge Özkan ve Demet Kap, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekai Güner ve Çevre Planlaması Öğretim Görevlisi Burçin Henden, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Ersöz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. 

Prof. Dr. Güzin Onuk, bu işbirliği çerçevesinde, ilçede stratejik çalışmaların yanı sıra sahilin kentsel tasarım programını ve genel kentsel tasarım projesini hazırlayacaklarını bildirdi. Onuk, proje kapsamında 40 öğrenciyle birlikte atölye çalışmalarını da Alaplı'da yapacaklarını söyledi. 

Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu da Alaplı'nın sağlıklı bir kent yapılanması için kısa, orta ve uzun vadeli planlamaya ihtiyacı olduğunu, bu amaçla Mimar Sinan Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptıklarını belirterek, "Alaplı'nın hem Türkiye'de hem de uluslararası dünyada tanınmasını sağlayacak özel bir çalışma yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 13:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?