3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da muhtarlık krizi

Alaplı ilçesine bağlı Çatak köyünde itirazlar sonrası yapılan yeni seçime de itiraz edildi.


Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Çatak köyünde 29 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrası köydeki muhtarlık seçimlerine itiraz edilmişti. İtirazlar sonrası Pazar günü yapılanseçimlere de tekrar itiraz edildi.

Alaplı Çatak köyü Güreş Ağası Musa Türkoğlu, 29 Mart’ta yapılan muhtarlık seçimlerine itiraz edilmesi ile pazar günü yapılan muhtarlık seçimlerine yeniden itiraz ettiklerini belirterek, seçimlerin iptali için Alaplı Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunduklarını söyledi.

Türkoğlu, “29 Mart’ta yapılan mahalli seçimlerinde Ramiz Karakaya muhtar adayı olmuştu. Ancak köyümüzde 6 ay ikamet etmediği için seçimi kazandığında ilçe seçim kuruluna itirazda bulunulmuştur. Yüksek Seçim Kurulu’nda yapılan inceleme sonucunda 21.05.2009 tarih ve 2099 sayılı kararla köyümüzde muhtarlık seçiminin iptaline 07.06.2009 tarihinde yeniden seçim yapılmasına karar verildi.

Aynı şahıs ısrarla uyarılarımıza rağmen bu defa yeniden aday olmuş ve seçimden en fazla oyu almıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun kesinleşen kararına göre artık bu adayın seçimden önce en az 6 ay köyümüzde ikamet etmediği kesindir. Zira halen dahi köyümüzde ikamet etmeye başlaması ancak 3 ay olmuştur. Açıklanan nedenlerle bu muhtarlık seçimlerine yeniden itiraz etmek zarureti hasıl olmuştur.

Biz bu konuda seçimlerin iptali için Alaplı Yüksek Seçim Kurulu’na yazılı olarak dilekçe ile başvurduk. Sonuç olarak adı geçenin adaylığının iptalini ve ikinci en çok oyu alan kişinin muhtarlığının kabulüne karar verilmesini Mahalli İdareler Kanunun 31. maddesi gereğince karar verilmesini bekliyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 17:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?