3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da sokak lambaları yanmıyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde merkez ve köylerde yanmayan sokak lambaları vatandaşların tepkisini çekiyor. İlçe merkezi ve köyler dahil yanmayan 900 sokak lambası değiştirilmeyi bekliyor.


Alaplı ilçesi merkez ve köylerde yanmayan sokak lambaları sorun olurken, vatandaşlar yanmayan sokak lambalarının hırsızların ekmeğine yağ sürdüğünü belirtiyor. Sokak lambaları bakımsızlık nedeniyle akşamları karanlıkta yürümekte güçlük çektiklerini belirten vatandaşlar, ilçede gece yürüyüşüne çıktıklarında bazen araçların farlarından yaralandıklarını bazen de el fenerleriyle gezdiklerini belirterek, yetkililerden bu soruna bir an evvel çözüm getirmelerini istedi.

Vatandaşlar, “Cadde ve sokaklardaki lambaların yanmaması hırsızlığın artmasına neden oluyor. Yanmayan lamlar nedeniyle hırsızların işinin kolaylaşması ve ekmeğine yağ sürülüyor. Biz yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Şehrin ortasında el feneriyle dolaşıyoruz” diyerek tepki gösterdiler.


49 köyün olduğu ilçede muhtarlarda BEDAŞ yetkililerinden köylerdeki ve merkezdeki sokak lambalarının değiştirilmesini beklediklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?