3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da tiyatro gösterisi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik etkinlikleri kapmasında “Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine” isimli tiyatro gösterisi yapıldı.


Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen tiyatro gösterisine Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü öğrencileri katkı sağladı. Alaplı Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin rol aldığı “Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine” tiyatro gösterisinden önce Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş bir konuşma yaparak, her yıl trafik kazalarında binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Tektaş, “Trafik kazalarının büyük bir kısmı eğitimsizlikten ve trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklanıyor.bilindiği gibi 01 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulamaya konulan 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' çerçevesinde topyekün ulusal bir trafik seferberliği başlatılmıştır. Bu bağlamda, İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde 2008 yılı ilk üç ayında meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarında 2009 yılı ilk üç ayına göre yüzde 85 oranında azalma olduğunu ifade edebilirim” dedi.


İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, bu projenin amacının toplumsal duyarlılığın, trafik kültür ve bilincinin artırılması ve yol kullanıcılarına trafik kurallarına uyma alışkanlığını kazandırılması olduğunu söyledi. Tektaş, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, toplumda trafik bilincinin ve trafik kültürünün oluşturulmasına yönelik sosyal etkinlikler çerçevesinde Alaplı ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek bir tiyatro gösterisi hazırladık” dedi.


İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş'ın konuşmasının ardından Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin rol aldığı “Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Evine” isimli tiyatro oyununun gösterimine başlandı. Tansa Kültür Salonu'nu dolduran izleyiciler neşeli saatler geçirdi. Tiyatro gösterisini Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Şahin, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, okul müdürleri, daire amirleri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?