3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da TOKİ teslimi başlıyor

Alaplı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan konutlar sahiplerine mayıs ayı sonunda teslim edilecek.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Okçular köyü mevkiinde yapılan konutlar hak sahiplerine mayıs ayı sonunda teslim edilecek. Konutların zamanında teslim edilemediğini belirten Başkan Çimenoğlu, göreve geldiklerinden buyana üst düzey yetkililer ile sorunun halledilmesi için devamlı görüşmeler yaptığını ve olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Alaplı Belediye sınırları dışındaki Okçular köyü mevkiinde yapılan toplu konutların tesliminin uzun bir süre gecikmesi ve hak sahibi vatandaşların, hem ev kirası, hem de konut aidatlarını ödemelerinden dolayı mağduriyetlerinin her geçen gün artması üzerine, konutların mümkün olan en kısa sürede teslim edilmesi için, göreve başladığımız günden bu yana, TOKİ Başkanlığı'nın üst düzey yetkilileri düzeyinde ısrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz görüşme ve girişimlerimizden hak sahibi vatandaşlarımızı sevindirecek olumlu sonuçlar aldık.

Yaptığımız görüşme ve girişimler neticesinde, ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve camiden oluşan sosyal donatıları ile birlikte 262 adet konutun teslim edilmesi için hak sahibi vatandaşlarımızın aylardır beklediği 'Geçici Kabul'ün yapıldığı ve konut anahtarlarının bu ay sonu itibarıyla hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edileceği, TOKİ Başkanlığı üst düzey yetkilileri tarafından tarafımıza bildirilmiş ve beyan edilmiştir. Kurumsal sosyal sorumluluğumuz çerçevesinde, TOKİ konutlarındaki hak sahibi vatandaşlarımızın uzun süredir devam eden mağduriyetlerinin çözümüne yardımcı olmanın mutluluğunu yaşarken, hak sahibi vatandaşlarımıza da şimdiden konutlarının hayırlı olmasını ve güle güle oturmalarını diliyorum.

Belediyemiz, kurumsal görevlerini yerine getirmenin yanı sıra, kurumsal sosyal sorumluluklarını da unutmayacak, toplumsal ve bireysel mağduriyetlerinin çözülmesinde etkin rol oynamaya devam edecektir. Ayrıca belediyemiz, TOKİ konutlarının yerleşime açılmasıyla birlikte, burada oturacak vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne duyarlılığını sürdürecek ve imkanlar ölçüsünde elinden gelen yardımı yapmaya devam edecektir” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?