3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da trafik kazası: 1 yaralı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, 40 metreden deniz kıyısına uçtu. Sedye ile ana yola çıkarılamayan yaralı, ambulansa denizden sandalla ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Alaplı-Akçakoca Karayolu'nun 7. kilometresindeki Pestilci Çeşmesi mevkiinde meydana geldi. Ankara'dan Ereğli'ye akraba ziyaretine gelen Ali Bayrak (41), 06 JE 514 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince 40 metreden deniz kıyısına uçtu.

Otomobilin deniz kıyısına uçtuğunu gören diğer sürücüler, polise ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis ters dönen araçtan yaralıyı çıkararak ilk müdahaleyi yaptı. Ali Bayrak'ı kurtarma çalışmalarında telefonu çalınca telefona polis memuru baktı. Polis memuru Ali Bayrak'ın yakınlarına kaza yaptığını ve durumunun iyi olduğunu söylemesinin ardından Bayrak'ın yakınları olay yerine geldi. Bilincinin açık tutulması için çabalanan yaralı Ali Bayrak, "Tanıdığım herkes hakkını helal etsin" diyerek helallik istedi.

Yaralı Bayrak'ı kurtarmak için olay yerine vinç çağırıldı. Kısa süre sonra olay yerine gelen vince kafes takılarak yaralı ambulansa çıkarılmaya çalışıldı. Vinç yetersiz kalınca yaralı sedyeyle kayıkçı motoruna bindirilerek denizden ambulansa yakın bir yere götürüldü.

Burada ambulansa konulan yaralı Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ali Bayrak'ın çene kısmında büyük kesik ve vücudunun birçok bölümünde de kırıklar olduğu belirtilirken hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Kazada hurdaya dönen araç çekici ile kamyon garajına kaldırılırken, polis olayla ilgili tahkikat başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 15:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?