6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Alaplı'da yağ fabrikası kurulacak

ALAPLI'DA YAĞ FABRİKASI KURULACAK

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde iş adamı Burhan Alper, ilçede bir yağ fabrikası kurulması noktasında çalışma başlattıklarını söyledi.

Alaplılı iş adamı Burhan Alper, ilçede bir yağ fabrikası kurulması noktasında çalışma başlattıklarını belirterek, fabrika binasının tamamlandığını yaşanan ekonomik kriz nedeniyle iç donanımını tamamlayamadıklarını söyledi. Bölgeye ve ilçeye bir fabrika kazandırabilmek için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapacağını belirten Alper, “Kurmayı planladığımız fabrikanın binasını bitirdik. Ancak dünyada etkisini gösteren ekonomik kriz nedeniyle donanımını şu an için bitiremedik. Hedefimiz bu fabrika kurulduğunda bölgemizde 10 bin kişiye iş ve istihdam sağlamak olacak. Benim şu an ki en büyük hayalîm bu. Bu hayalîmi gerçekleştirmek ve bölgemize ve ilçemize bir fabrika kazandırabilmek için elimden gelen her türlü fedakârlığı göstereceğim. Yağ fabrikasını kurmak için çalışmalar devam ediyor binasını yaptık. Ama krizden dolayı için donanımını şu anda yapamıyoruz. Hedefimiz 10 yıl içinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz. Benim en büyük hayalimden biri bu inşallah dünyada yaşanan kriz atlattıktan sonra çalışmalara başlayarak yağ fabrikasını çalıştırmaya başlayacağız. Tesislerimiz organik ürün işlemesinde sertifikalıdır. Burada organik üretimde yapıyoruz işliyoruz ve gönderiyoruz. İzmir'de bir firmamız var onun adına tesislerimizde organik ürünleri işliyoruz. 2009 yılı içerisinde 600 bin ton organik fındık işleyip kavurup piyasaya sürdük. Önümüzdeki hedefimiz tabi yağ fabrikasını çalıştırmak bunu haricinde herhangi bir yatırım yapmayı düşünmüyoruz. Ta ki dünyada ve ülkede ekonomik şartlar düzeldiği zaman yatırımlarımıza devam ederiz. Şu an da tesislerimizde 100 kişiye iş, aş veriyoruz. Üreticilere fındık daha kaliteli olması için fındığın gülü olur kokarca gülü onların bu mevsimde kopartılması gerek fındığa zarar veriyorlar. Ayrıca fındık diplerinin temizlenmesi gerek. Gübrelemeyi çok iyi yapmak lazım. Fındığın daha kalitesi olmasını istiyorsak. Yaprakların fındık diplerinde toprak üstüne koyarak çürümeleri toprağa karışmaları doğal gübre haline geline gelmesi neden oluyor. Bu olay fındıkta kaliteyi artırıyor ve sağlıklı bir fındık oluşmasına neden oluyor. Siyaset girmeyi pek düşünmüyorum. Toplum içinde arkadaşlarımız çağırdı. Bizde arkadaşlarımıza uymuştuk. Benim düşüncem siyasetçi siyasetini yapacak. Ticaret adamı da ticaretini yapacak. Biz ticaret adamıyız. Biz ticaretimizi yapmak zorundayız. İleriki dönemlerde siyasete aktif atılma bir belediye başkanlığı gibi bir düşüncem yok. Siyasette kalbim boş şu anda bu işe hevesli olanlar yapsın” dedi.

“LİMAN VE TERSANLER BÖLGESİ ALAPLI'YI CANLANDIRACAK”

Alaplı'ya yapılması planlanan tersaneler ve liman projelerine de değinen Burhan Alper, “Elbette yapıldıkları takdirde hem liman hem de tersaneler ilçemize büyük ekonomi katkı sağlayacaklardır. Ancak bu projeler yapılırken en uygun alanlar seçilmeli. Kısır çekişmelere yer verilmemeli. Liman ve tersaneler bölgesi için Alaplı'nın geleceği yatırımlar bun yatırımlar Alaplı'da tamamlandığı zaman Alaplılı her yönden önde olacak olan bir ilçe haline gelecektir. Kimse 'Alaplı'ya yiman yapılmasın' demiyor. Alaplı ya tabi ki liman yapılsın. Ama uygun olan yere iyi bir yere yapılsın. Bakın Alaplı Balıkçı barınağına Alaplı'ya yakışan bir yerde bir diğer yandan komşumuz Akçakoca'ya bakın turistik bir yer ama balıkçı barınağı çarşı içinde balıkçı barınağı orayı öldürmüş. O duruma düşmemesi için Alaplı Limanı'nda uygun bir yere yapılmasında yarar vardır. Alaplı'ya her şey lazım biz Ereğli'ye insanları nasıl götüreceğiz diye mücadele veriyoruz. Bunlar olmaması lazım. Ereğli'nin özelliği ne şu demektir ki Ereğli Belediyesi oraya özel bir şeyler yapmış. Halka iyi bir hizmet sunuyor ki nedir? Sahil yapmış alışveriş merkezleri yapılmış iş yerleri yapılmış veya onlara ön ayak olmuş insanımız oraya gidiyor. Akçakoca'da tatile gezmeye gidiyor. Alaplı'mızda niye yok bunlar. Burada da her şeyin olması gerekir. Düşünün bir Alaplı'da sahili var. Güzel nezih lokantaları var. Alış veriş merkezleri var. Balık yemek için yerler olursa giyim kuşam yerleri olursa kısaca hayalini kurduğumuz her şey olursa Alaplı'nın Ereğli'ye Akçakoca'ya gitmesine gerek kalmaz. Biz esnaflar saat beş buçuk olduğunda dükkânları kapatıyoruz. Kapatmamamız gerekir. Herkesin taşın altına elini koyması gerek. Bizler ilçenin kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:00:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?