3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da yol genişletme çalışmaları

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve birçok köyün ulaşımını sağlayan ana halterlerde yol genişletme çalışmaları başlatıldı. 

Alaplı'nın merkezi, Ormanlı Beldesi ve Kaptaş mevkii istikametinde birçok köyün ulaşımını sağlayan karayollarına ait İncivez Çamlığı yolunda yol genişletme çalışmaları başlatıldı. Yolun çok dar ve keskin virajlı olmasının yanı sıra yola sarkan ağaç dallarının araç sürücülerinin görüş açısını engelledeği nedeniyle çalışmaların başladığı belirtildi. Sorunları çözmek amacıyla Karayolları ve Orman İşletmesi'nin de çalışmalara katkı verdiği bildirildi.Yaklaşık 1 kilometre mesafedeki karayolunda devam eden çalışmaların bittiğinde, karayolu 6 metre genişleyeceği, virajlardaki keskinlik asgariye indirilecek ve yola sarkan ağaç dalları kesilecek ifade edildi.
Belediye yetkilileri, yol genişletme çalışmaları tamamlanıncaya kadar mevcut yolun ulaşıma kapatılacağını, ulaşımın ise alternatif yol kapsamında yer alan 690 Evler mahallesi ve Okçular köyü yolu üzerinden sağlanacağını kaydetti.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 23:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?