3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alaplı'da yorgancıdan iddialı sözler

Alaplı ilçesinde, 32 yıldır yorgancılık yapan Asım Akkurt, kendisinin yaptığı yorganları hiçbir bir fabrikanın yapamayacağını iddia etti.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, 46 yaşındaki Asım Kurt, ekonomik kriz ve hazır üretim nedeniyle artık mesleğin bitme noktasına geldiğini belirtti. Yorgancılık mesleğinde oldukça iddialı olduğunu belirten yorgan ustası Akkurt, "Benim üretip sattığım yorgan ve yatakları hiçbir fabrika yapamaz" dedi. Kendisinin el ürünü işleme yaptığını belirten Akkurt, şöyle konuştu: "Özel yün ve pamuk kullanıyorum, sağlık ve sıhhat içinde, sımsıcak bir ortamda yatıp kalkmak istiyorsanız mutlaka yorgan ve yatağınızı özel yaptırın."

14 yaşında bu mesleğe başladığını belirten Akkurt, sözlerine şöyle devam etti: "Asker dönüşü kendi dükkanımı açtım. 32 yıldır kendi iş yerimde hizmet vermekteyim. İlk işyerimi açtığımız yıllar iş yetiştiremiyordum. Ama son yıllarda bizim meslekte önemli daralma başladı. Hazır yorgan ve yatak üretimi başladığı yıllar itibari ile her gün müşteri kaybımız artarak devam etti." Şu an az olsa da satış yapabildiğini anlatan Akkurt, şöyle konuştu: "İş yerimi kapatmayı düşünmüyorum. Benim üretip sattığım yorgan ve yatakları hiçbir fabrika yapamaz. El ürünü işleme yapıyorum. Özel yün ve pamuk kullanıyorum, sağlık ve sıhhat içinde, sımsıcak bir ortamda yatıp kalkmak istiyorsanız mutlaka yorgan ve yatağınızı özel yaptırın."
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 19:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?