3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Alevilerden destek sözü

Kdz. Ereğli ilçesinde yaşayan Alevi vatandaşlar DSP'ye destek sözü verdi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Alevi vatandaşlar Demokratik Sol Parti'den (DSP) Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyeliğine adaylığını açıklayan Hasan Üzmez'e destek sözü verdiler. Ereğli Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törende yaklaşık 600 alevi 29 Mart yerel seçimlerinde DSP'ye tam destek vereceklerini dile getirdi. Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını DSP'den Belediye Meclis Üyesi adayı Hasan Üzmez yaptı. DSP Belediye Meclis Üyesi adayı Hasan Üzmez konuşmasına Hacı Bektaşi Veli'den deyişlerle başladı ve Kadınlar Günü Kutladı. Hasan Üzmez, 2Dostlar buraya toplanmamızın tabi ki bir amacı var. Bunu siyasette yerimizi belirleme olarak adlandırdık. Dostlar bizi yok sayan zihniyetler vardır. Bu zihniyetler bizleri seçim zamanları hatırlamakta, sonraları unutmaktadır. Birileri buna açılım diyor, diğerleri başka bir şey. Bizi kandırıyorlar dostlarım. Artık bunlara ders verme zamanı geldi. Dostlar size bir şey söylemek istiyorum. Halil Posbıyık'a geçenlerde bir arkadaşımız bizim arkadaşlarımız neden azınlıkta. Posbıyık'ta sizden 5 kişi olsa ne olur olmasa ne olur. İmzayı atacak olan ben değilmiyim. Sayın Posbıyık'a soruyorum buradan 1 imza ile bu işler oluyor mu? Bizim kendimizi temsil edecek gücümüz var. Bunu da göstereceğiz. Bizi yok sayanları bizde yok sayacağız” dedi.

Ardından kürsüye çıkan DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Boray Baycık, kendi meclis üyelerine çamur atanların, çamur içinde boğulacağını söyledi. Baycık, “29 Mart Ereğli'nin kurtuluş günü olacak. Kimden kurtulacağız. Ranttan, kavgadan, dosyalardan, hortumlardan kurtulacağız. Şuanda Ereğli bu saydığım maddelerle anılıyor. Biz bu memlekete kavga için, değil hizmet için geliyoruz. Sizlere doğruları anlatmak zorundayım. Çünkü birileri bizim gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Bizim meclis üyelerimizi çamur atmaya kalkacaklar, ama bu çamurun içinde kendileri boğulacaklar. Biz herkesin oylarına talibiz. Tüm partilerden oylara talibiz. Biz kararsızların, küskünlerin oylarına talibiz. Dürüst, temiz siyaset isteyenler bize oy versin” dedi.

“KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ”

Boray Baycık daha sonra Halil Posbıyık'ın 2004 yılında hazırlattığı proje kitapçığını eline alarak, “Halil Posbıyık yıllarca sizleri kandırdı. Şu projelerin hiç birini yapmadı. Yapması mümkün olmayan şeyleri 'yapacağım' diyerek sizleri hep kandırdı. Bu projelerin hangisini yaptı soruyorum size. Hiç birini yapmadı. Neymiş bizim meclisimizde kaçak inşaatı olan kişiler varmış. Eğer böyle bir şey varsa bu olay senin döneminde oldu. Yapsaydın işlemini. Şuanda senin meclisinde olay bir şahıs dergiye verdiği röportajında Ereğli'nin yarısı kaçak demedi mi. Sen o zaman belediye başkanı değil miydin. Diğer aday ne yapmış. Geçenlerde gazetenin bir yazmış. İşyeri kaçakmış. Bunu biz demiyoruz. Gazeteler söylüyor. Bunların içinde en temiz olanı biziz. Dürüst olanı biziz. Bizde rantçı ve müteahhit arkadaş yok. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız” dedi.
Boray Baycık konuşmasının ardından Belediye Meclis Üyesi adaylarını tanıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 19:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?